Op zoek naar een makkelijk én smaakvol hoofdgerecht met biefstuk? Deze couscous met biefstuk en paprika is perfect voor wie snel iets bijzonders op tafel wil zetten. De sappige biefstuk krijgt extra pit door Mexicaanse kruiden en blijft heerlijk mals door de juiste baktijd en rustperiode.
Een goedgebakken biefstuk maken is eenvoudiger dan u denkt: haal het vlees op tijd uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen, dep het droog met keukenpapier en bak het kort op hoog vuur voor een mooie korst. Daarna laat u de biefstuk even rusten onder aluminiumfolie zodat de sappen zich goed verdelen. Zo serveert u biefstuk zoals in een goed restaurant – perfect rosé en vol smaak!
Ingrediënten
- 2 biefstukken
- 0.5 zakje Mexicaanse kruidenmix fajita
- 2 eetlepels boter
- 2 uien gesnipperd
- 2.5 paprika’s in reepjes
- 150 gram couscous
- 150 milliliter groentebouillon heet
- 1 eetlepel koriander fijngehakt
- 2 eetlepels gebakken uitjes bakje
Bereiding
- Wrijf de biefstukken in met de Mexicaanse kruidenmix. Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan.
- Bak hierin de biefstukken 1 minuut op een hoge stand en bak ze dan op middelhoge stand aan beide kanten in circa 5 minuten medium.
- Verhit intussen de rest van de boter in een andere pan en bak hierin de ui en paprika circa 8 minuten op een hoge stand. Neem de biefstuk uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat even rusten.
- Voeg de couscous toe aan de ui en paprika en bak al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon toe aan de couscous en neem de pan van de warmtebron.
- Laat 4 minuten staan en schep de couscous om. Bestrooi de biefstuk met zout en peper en snijd in repen.
- Serveer het vlees met de couscous en bestrooi met de koriander en uitjes.