Stoven en de oven: wat een fijn duo. Alles in de pan en ovenschaal en wachten tot u kunt eten. Ideaal.
Info
Ingrediënten
2 preien
25 gram roomboter
0.5 groentebouillon van tablet
300 gram zalmfilets zonder huid
0.5 eetlepel olijfolie
25 gram zongedroogde tomaatjes
1 blik kikkererwten à 400 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de prei in ringen van 1 cm en doe ze met de boter en 200 ml water in een pan. Verkruimel het bouillonblokje erboven en breng tegen de kook. Schep de prei om en laat 10 min. zachtjes stoven met een deksel op de pan.
Verdeel de zalmfilet in 4 gelijke stukken en bestrooi ze met zout en peper. Vet de bodem van een ovenschaal in met de olie en leg de zalmfilets erin. Bak ze in de oven in 12-15 min. gaar.
Snijd de tomaatjes in reepjes en spoel de kikkererwten af onder koud stromend water. Voeg de tomaatjes en kikkererwten toe aan de prei en stoof samen nog 5 min.
Serveer de zalmmoten op de gestoofde prei en kikkererwten, met het stoofvocht erbij.
Heeft u al gezien dat u voortaan onze recepten kunt printen? De knop vindt u rechts onder de titel.
Een glaasje wijn bij het eten of een borrel op een gezellige avond: veel mensen genieten ervan. Maar is het waar dat een glas rode wijn per dag goed i(...)
De lente is het seizoen van vernieuwing, de eerste zonnestralen en de bloesems die weer tevoorschijn komen. Wat is er beter dan een weekendje weg in e(...)
[vc_row][vc_column][vc_column_text]Boerenkool: de typisch Nederlandse groente heeft een plekje bemachtigd in de wereld van taco's... of andersom natuu(...)
Uit eten gaan is niet alleen een manier om uzelf te verwennen, maar ook een kans om de wereld te verkennen via uw smaakpapillen. De diverse culinaire (...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.Ok