Zalm en spinazie is een klassieke combinatie, en dat is niet voor niets. Even in de oven en genieten maar.
Info
Ingrediënten
0.5 eetlepel zonnebloemolie
0.5 ui gesnipperd
1 teentje knoflook fijngesneden
5 gram tijm blaadjes gerist, 4 takjes apart
300 gram spinazie
110 gram zwarte olijven afgespoeld, uitgelekt, zonder pit
1 blik linzen afgespoeld, uitgelekt, à 400 g
0.5 fles passata basilicum 690 gram
250 gram zalmfilets in 4 stukken
0.5 citroen schoongeboend, in 4 plakken
100 gram cherrytomaatjes mini
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, tijmblaadjes, zout en peper 5 min. Voeg de spinazie hand voor hand toe en laat slinken. Voeg de olijven, linzen en passata toe en verwarm tot alles heet is. Breng op smaak met zout en peper.
Dep intussen de zalm droog en bestrooi met zout en peper. Leg op elk stuk vis een takje tijm en een schijfje citroen.
Schep de saus in de ovenschaal, leg de zalm erin en de tomaatjes eromheen. Bak 15 min. in het midden van de oven.
Tip! Lekker met basilicum. En nóg een tip! In plaats van linzen kunt u ook 250 g gekookte volkoren fusilli toevoegen aan de schotel.
Heeft u al gezien dat u voortaan onze recepten kunt printen? De knop vindt u rechts onder de titel.
Het zachte schijnsel van kaarsen en misschien een warme open haard of een heerlijk warm dekentje nodigen uit tot momenten van stilte, rust en bezinnin(...)
Wilt u een broodje pulled chicken maken? Deze smaakvolle broodjes met verse pulled chicken, ketjap en witte koolsalade zijn een ware traktatie. Heerli(...)
Wist u dat stoofperen niet alleen lekker zijn bij vleesgerechten, maar ook uitstekend te combineren zijn met een kaasplank? Probeer ze eens bij een st(...)
Weet u nog dat gevoel dat een boek u compleet kon meeslepen? Dat u de bladzijdes niet wilde omdraaien omdat u bang was dat het zou eindigen, maar tege(...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.