Deze groentetaartjes moet u geprobeerd hebben. Ze zien er niet alleen feestelijk uit, maar zijn ook heerlijk om op te eten!
Info
Ingrediënten
12 plakjes deeg voor hartige taart
125 gram kruidenroomkaas
1 eetlepel ras el hanout
2 zoete aardappels
4 stuks rode biet
Een halve knolselderij
150 gram humus ras el hanout
4 eetlepels (zelfgemaakte) dukkah
1 paar topjes verse koriander
1 scheutje olijfolie
1 snufje versgemalen peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet muffinvormpjes lichtjes in en bekleed aan de binnenkant met het het ontdooide deeg. Druk dit goed aan snijd strak af aan de bovenkant.
Breng de kruidenroomkaas rijkelijk op smaak met ras el hanout en schep een lepeltje op de bodem van iedere “muffin”.
Maak alle groente schoon en schaaf met behulp van een mandoline of blokrasp in dunne plakken. Snijd eventueel nog wat bij, zodat het goed in de vorm past. Schep in een kom en besprenkel met olijfolie. Kruid met zout en peper.
Vul de vormpjes afwisselend met de plakjes aardappel, biet en knolselderij zodat een kleurrijke bloem ontstaat.
Plaats in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 20-25 minuten af. Het deeg dient mooi goudbruin en gaar te zijn.
Neem uit de oven, haal uit de vormpjes en dresseer op een schaal. Schep op iedere muffin een lepel van de humus. Bestrooi met de dukkah en garneer met topjes koriander.
Het nieuwe jaar begint vaak met een explosie van enthousiasme en goede voornemens. U hebt uw doelen voor 2025 al klaarliggen: fitter worden, gezonder (...)
Misschien heeft u er nog nooit van gehoord, maar op 13 januari was het 'Ruim je bureau op-dag'. Wellicht heeft of had u met uw tieners elke dag een 'r(...)
Sommige plekken hebben iets bijzonders. Niet vanwege hun uiterlijk, maar door de herinneringen die u eraan koppelt. Misschien is het dat ene bankje in(...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.Ok