Het voordeel van een traybake? Weinig afwas! Verder is deze traybake met aardappels, prei en kip natuurlijk lekker, makkelijk en snel. Wanneer probeert u hem uit?
Info
Ingrediënten
4 kipdijfilets
800 gram vastkokende aardappels
3 preien
2 eetlepels sambal badjak
125 gram Griekse yoghurt
1 scheutje olijfolie
1 snufje peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden met de grillstand aan. Borstel de aardappels goed schoon en snijd in partjes.
Snijd de preien in dikke ringen, was grondig en laat goed uitlekken. Snijd de kipdijfilet in reepjes.
Doe de aardappels met de kipdijfiletreepjes in een kom en voeg er de sambal en een scheut olijfolie aan toe. Kruid met zout en peper.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel over de bakplaat.
Plaats in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 25 minuten roosteren. Schep af en toe om.
Voeg na 25 minuten de prei toe, schep om en laat nog 10 minuten roosteren. Controleer of de aardappels gaar zijn, laat anders nog iets langer roosteren.
Kruid de Griekse yoghurt met zout en peper. Lepel de gekruide yoghurt rijkelijk over de traybake. Enjoy!
Tip: Koop voorgekookte aardappelpartjes of kook de aardappels zelf voor, zo weet u zeker dat ze gaar zijn!
Het nieuwe jaar begint vaak met een explosie van enthousiasme en goede voornemens. U hebt uw doelen voor 2025 al klaarliggen: fitter worden, gezonder (...)
Misschien heeft u er nog nooit van gehoord, maar op 13 januari was het 'Ruim je bureau op-dag'. Wellicht heeft of had u met uw tieners elke dag een 'r(...)
Sommige plekken hebben iets bijzonders. Niet vanwege hun uiterlijk, maar door de herinneringen die u eraan koppelt. Misschien is het dat ene bankje in(...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.Ok