Het voordeel van een traybake? Weinig afwas! Verder is deze traybake met aardappels, prei en kip natuurlijk lekker, makkelijk en snel. Wanneer probeert u hem uit?
Info
Ingrediënten
4 kipdijfilets
800 gram vastkokende aardappels
3 preien
2 eetlepels sambal badjak
125 gram Griekse yoghurt
1 scheutje olijfolie
1 snufje peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden met de grillstand aan. Borstel de aardappels goed schoon en snijd in partjes.
Snijd de preien in dikke ringen, was grondig en laat goed uitlekken. Snijd de kipdijfilet in reepjes.
Doe de aardappels met de kipdijfiletreepjes in een kom en voeg er de sambal en een scheut olijfolie aan toe. Kruid met zout en peper.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel over de bakplaat.
Plaats in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 25 minuten roosteren. Schep af en toe om.
Voeg na 25 minuten de prei toe, schep om en laat nog 10 minuten roosteren. Controleer of de aardappels gaar zijn, laat anders nog iets langer roosteren.
Kruid de Griekse yoghurt met zout en peper. Lepel de gekruide yoghurt rijkelijk over de traybake. Enjoy!
Tip: Koop voorgekookte aardappelpartjes of kook de aardappels zelf voor, zo weet u zeker dat ze gaar zijn!
Er is niets mooier dan tijd doorbrengen met uw familie. Of u nu een dagje uit plant met kinderen, kleinkinderen, of gewoon gezellig met familieleden v(...)
Als u op zoek bent naar een manier om uw dagelijks leven te verrijken zonder de noodzaak van uitgebreide reizen of grote uitgaven, kunnen micro-avontu(...)
Op zondag 29 september keert Seniorenpopkoor Lust for Life terug naar de plek waar het allemaal begon. Om hun 15-jarig jubileum te vieren, geven ze ee(...)