Een tompouce als avondeten? Zeker! Deze smakelijke tompouce van gerookte zalm met romige kruidenkaas en knapperige veldsla ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook mega lekker!
Info
Ingrediënten
1 plakje bladerdeeg
½ vel zalmfilet zonder huid
20 gram veldsla
¼ kanzi appel
1 eetlepel kruidenroomkaas
Overige ingrediënten
1 scheutje olijfolie
1 snufje peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden en leg op een bakplaat. Prik 4 plakjes in met een vork.
Bak gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven zodat het deeg goudbruin en krokant wordt.
Snijd de zalmfilets in de lengte doormidden, leg op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Kruid met zout en peper.
Plaats de zalmfilets in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 8 minuten bakken.
Snijd de appel in staafjes, meng met de veldsla en maak aan met olijfolie, peper en zout.
Smeer de ingeprikte plakjes bladerdeeg in met een een beetje kruidenroomkaas. Smeer de onderkant van de andere plakjes ook in met de kruidenroomkaas.
Beleg het onderste plakje met een beetje salade en leg er voorzichtig de zalm op.
Top met nog een beetje salade, leg er tenslotte het kapje op en klaar is de tompouce!
Friesland staat bekend om zijn prachtige natuur, rijke cultuur én culinaire diversiteit. Of u nu op zoek bent naar een verfijnde eetervaring of een g(...)
Groningen biedt naast prachtige natuur en historische steden ook een divers culinair aanbod. Of u nu kiest voor een verfijnde eetervaring of een gezel(...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.Ok