Een tompouce als avondeten? Zeker! Deze smakelijke tompouce van gerookte zalm met romige kruidenkaas en knapperige veldsla ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook mega lekker!
Info
Ingrediënten
1 plakje bladerdeeg
½ vel zalmfilet zonder huid
20 gram veldsla
¼ kanzi appel
1 eetlepel kruidenroomkaas
Overige ingrediënten
1 scheutje olijfolie
1 snufje peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden en leg op een bakplaat. Prik 4 plakjes in met een vork.
Bak gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven zodat het deeg goudbruin en krokant wordt.
Snijd de zalmfilets in de lengte doormidden, leg op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Kruid met zout en peper.
Plaats de zalmfilets in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 8 minuten bakken.
Snijd de appel in staafjes, meng met de veldsla en maak aan met olijfolie, peper en zout.
Smeer de ingeprikte plakjes bladerdeeg in met een een beetje kruidenroomkaas. Smeer de onderkant van de andere plakjes ook in met de kruidenroomkaas.
Beleg het onderste plakje met een beetje salade en leg er voorzichtig de zalm op.
Top met nog een beetje salade, leg er tenslotte het kapje op en klaar is de tompouce!
Feestelijk ontbijten? Probeer deze mini vanillebreadpudding! Maak van restjes brood een heerlijk ontbijt met onze vanillebreadpudding van stol en blau(...)
Pasen is een tijd van reflectie, feest en samenzijn. Het markeert de wederopstanding van Jezus voor christenen, maar ook de komst van de lente voor an(...)
Er was een tijd dat we dachten dat altijd maar bezig zijn een teken van succes was. Hoe voller de agenda, hoe belangrijker het leven. Maar nu de jaren(...)
[vc_row][vc_column][vc_column_text] Voor veel mensen staat vakantie gelijk aan gezelschap, drukke familie-uitjes of reizen met vrienden. Maar wat als(...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.Ok