Orzo, o zo lekker! Deze rijstvormige pasta is de perfecte basis voor een eenvoudig, maar heerlijk gerecht. In dit recept combineert u orzo met sappige tomaten en romige burrata, voor een maaltijd die binnen 20 minuten op tafel staat. De combinatie van frisse tomaten en de zachte, volle smaak van burrata zorgt voor een verfijnd gerecht dat tegelijkertijd comfort en elegantie uitstraalt. Ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd of om indruk te maken op uw gasten!
Info
Ingrediënten
30 gram boter
2 rode uien gesnipperd
275 gram orzo
1 teentje knoflook fijngesneden
2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels tijmblaadjes vers
1 blikje cherrytomaatjes à 400 g
500 milliliter groentebouillon
2 bollen burrata
2 eetlepels kappertjes
Bereiding
Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de orzo toe en bak 2 min. mee. Voeg de knoflook, tomatenpuree en ¾ van de tijm toe en bak 3 min mee.
Voeg de tomaatjes en bouillon toe. Breng aan de kook en laat 8-10 min. zachtjes garen. Roer regelmatig.
Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over diepe borden, leg op elk bord ½ bol burrata, verdeel de kappertjes erover en bestrooi met de rest van de tijm.
De provincie Noord-Brabant staat bekend om haar gastvrijheid en culinaire tradities. Of u nu zin heeft in verfijnde gastronomie of liever budgetvriend(...)
Voor echte paella wordt vaak rijst gebruikt, maar in dit recept hebben wij gekozen voor parelcouscous. Een keer wat anders! Geen zorgen: deze pael(...)
De provincie Utrecht biedt talloze mogelijkheden voor culinaire ontdekkingen, of u nu houdt van verfijnde gastronomie of liever budgetvriendelijk uit (...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.Ok