Stoofperen alleen bij de kerst? Nee hoor! Maak er heerlijke stoofperencake van. Een ingrediënt die u wellicht niet direct verwacht in een cake, maar zeker niet minder lekker!
Info
Ingrediënten
200 gram kristalsuiker
200 gram zachte roomboter
6 gestoofde stoofpeertjes
200 gram zelfrijzend bakmeel
4 middelgrote eieren
2 theelepels speculaaskruiden
1 snufje zout
100 gram walnoten (grof gehakt)
1 beetje poedersuiker (optioneel)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Klop de zachte roomboter met de suiker wit en luchtig met behulp van een handmixer en voeg al kloppende 1 voor 1 de eieren toe.
Voeg een snufje zout, de speculaaskruiden en het zelfrijzend bakmeel toe en meng tot een glad beslag. Doe dit zo kort mogelijk.
Meng er tenslotte de gehakte walnoten doorheen.
Vet een cakeblik goed in en zet er de stoofpeertjes rechtop in.
Schenk er het beslag bij en tik de vorm een aantal keren op het aanrecht, zodat het beslag zich helemaal om de stoofperen vormt.
Plaats in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 45-50 minuten gaar. Controleer met een prikker of de cake gaar is, deze komt er dan schoon uit. Is dat nog niet het geval, laat de cake dan nog wat langer bakken.
Neem uit de oven en laat iets afkoelen voor je het uit de vorm haalt. Bestrooi voor het serveren eventueel met poedersuiker.
De provincie Noord-Brabant staat bekend om haar gastvrijheid en culinaire tradities. Of u nu zin heeft in verfijnde gastronomie of liever budgetvriend(...)
Voor echte paella wordt vaak rijst gebruikt, maar in dit recept hebben wij gekozen voor parelcouscous. Een keer wat anders! Geen zorgen: deze pael(...)
De provincie Utrecht biedt talloze mogelijkheden voor culinaire ontdekkingen, of u nu houdt van verfijnde gastronomie of liever budgetvriendelijk uit (...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.Ok