Deze zomerse salade is een perfecte lichte maaltijd die u helemaal in uw eentje kunt oppeuzelen – fris, vullend én bomvol smaak. De pittige sriracha, romige avocado, frisse muntdressing en zoute feta zorgen samen voor een verrassende smaakexplosie. Ideaal als u zin hebt in iets gezonds met een kick, zonder uren in de keuken te staan!
Soort
Voorgerecht/lunch
Aantal
1 persoon
Bereidingstijd
20 minuten
Ingrediënten
0.5 witte pistolet afbak
1 eetlepel olijfolie extra vierge
0.5 eetlepel srirachamayonaise
0.5 avocado
6.25 gram veldsla
0.25 sjalot gesnipperd
1.5 radijsjes in dunne plakjes
0.25 eetlepel wittewijnazijn
0.25 eetlepel gembersiroop
0.25 theelepel mosterd
0.125 takje munt fijngehakt, alleen de blaadjes
25 gram feta
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd de broodjes in de lengte in vieren. Leg ze op de bakplaat en besprenkel met 1 el olie.
Bak het brood in de voorverwarmde oven in 8 min. lichtbruin. Bestrijk intussen 4 borden met srirachamayonaise.
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in partjes van 1 cm. Verdeel de veldsla met de avocado, sjalot en radijs over de srirachamayonaise.
Klop de wijnazijn met de gembersiroop en mosterd glad. Klop druppelsgewijs de resterende 3 el olijfolie erdoor. Voeg de munt toe en breng op smaak met zout en peper.
Besprenkel de salade met de dressing en verkruimel de feta grof erboven. Serveer met het krokante brood.
Tip: Bestrooi de salades met wat extra muntblaadjes
Het zachte schijnsel van kaarsen en misschien een warme open haard of een heerlijk warm dekentje nodigen uit tot momenten van stilte, rust en bezinnin(...)
Wilt u een broodje pulled chicken maken? Deze smaakvolle broodjes met verse pulled chicken, ketjap en witte koolsalade zijn een ware traktatie. Heerli(...)
Wist u dat stoofperen niet alleen lekker zijn bij vleesgerechten, maar ook uitstekend te combineren zijn met een kaasplank? Probeer ze eens bij een st(...)
Weet u nog dat gevoel dat een boek u compleet kon meeslepen? Dat u de bladzijdes niet wilde omdraaien omdat u bang was dat het zou eindigen, maar tege(...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.