Pasta alla Puttanesca is een klassieke Italiaanse pastagerecht dat u in een handomdraai op tafel zet. De rijke saus, vol van smaak, wordt op traditionele wijze bereid met ansjovis, kappertjes, knoflook en olijven. Deze combinatie zorgt voor een heerlijk hartig en zilt gerecht dat u direct naar de Zuid-Italiaanse kust brengt. Of u nu een snelle doordeweekse maaltijd zoekt of een gerecht wilt bereiden waarmee u indruk maakt, Pasta alla Puttanesca is een perfecte keuze.
Info
Ingrediënten
300 gram plus spaghetti
2 teentjes knoflook
6 stuks ansjovisfilets
1 mespunt chiliflakes
400 gram tomatenblokjes
4 eetlepels uitgelekte kappertjes
4 eetlepels uitgelekte taggia kalamata olijven
2 takjes verse basilicum
1 versgemalen peper
Bereiding
Breng in een ruime pan water met een flinke snuf zout aan de kook en kook er de pasta in gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken.
Hak ondertussen de knoflook fijn en pers het. Snijd de olijfjes doormidden.
Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime hapjespan en fruit er de knoflook in aan. Voeg de chiliflakes en de ansjovis toe. Laat fruiten tot de de ansjovis is opgelost.
Blus de pan af met de tomatenblokjes, roer goed door en breng tegen het kookpunt.
Voeg de kappertjes en de olijfjes toe.
Voeg de pasta toe, meng goed door en breng eventueel op smaak met versgemalen peper.
De provincie Noord-Brabant staat bekend om haar gastvrijheid en culinaire tradities. Of u nu zin heeft in verfijnde gastronomie of liever budgetvriend(...)
Voor echte paella wordt vaak rijst gebruikt, maar in dit recept hebben wij gekozen voor parelcouscous. Een keer wat anders! Geen zorgen: deze pael(...)
De provincie Utrecht biedt talloze mogelijkheden voor culinaire ontdekkingen, of u nu houdt van verfijnde gastronomie of liever budgetvriendelijk uit (...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.Ok