Salade van gekaramelliseerde perzik met gerookte kipfilet
Publicatiedatum: 1 juni 2023
Zin in een snelle en gemakkelijke salade voor het avondeten? Probeer dan eens deze verrukkelijke salade van gekaramelliseerde wilde perzik met heerlijke gerookte kipfilet!
Info
Ingrediënten
2 wilde perzik
½ gerookte kipfilet
2 takjes verse tijm
1 zak slamelange
40 gram geroosterde walnoten
Overige ingrediënten
1 scheutje olijfolie
1 scheutje honing
1 snufje peper en zout
Bereiding
Snijd de wilde perziken doormidden en verwijder de pit. Snijd in partjes.
Verwarm een bakpan en vet lichtjes in. Rooster de perzik tot deze mooi gekleurd is. Besprenkel met honing en ris er de tijm bij. Kruid met zout en peper, draai om en laat nog kort bakken.
Snijd de gerookte kipfilet in dunne plakjes en warm deze kort op in de pan waarin zojuist de perzik is gegrild.
Meng in een kommetje olijfolie met een druppeltje honing en wat geriste tijm en kruid met zout en peper. Maak er de slamelange mee aan.
Verdeel over 4 borden en leg er de gegrilde perziken en gerookte kipfilet op. Bestrooi tenslotte met de geroosterde walnoten en serveer de salade.
Friesland staat bekend om zijn prachtige natuur, rijke cultuur én culinaire diversiteit. Of u nu op zoek bent naar een verfijnde eetervaring of een g(...)
Groningen biedt naast prachtige natuur en historische steden ook een divers culinair aanbod. Of u nu kiest voor een verfijnde eetervaring of een gezel(...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.Ok