Perfect voor restjes: een salade. Maak een heerlijke salade met een Mexicaans tintje, waarin je asperges, paprika, ananas en ijsbergsla verwerkt. Deze combinatie van verse en kleurrijke ingrediënten zorgt voor een smaakvolle en verfrissende maaltijd. Serveer de salade met zacht, plat Libanees brood en een romige mayodressing voor een complete en bevredigende lunch of diner.
Info
Ingrediënten
6 groene asperges (gegrild)
0.75 paprika (gegrild, uit pot)
112.5 gram verse ananas (gegrild)
0.375 krop ijsbergsla
112.5 gram Trots van Coop chorizo
0.75 lente-ui
3.75 gram verse koriander
Limoen/Avocadomayo
Bereiding
Voor dit recept gaan we er van uit dat je gisteren alle restjes al flink hebt geroosterd. Als alles nog gegrild moet worden heb je een kwartier extra tijd nodig.
Snijd de gegrilde asperges in tweeën en de gegrilde paprika in reepjes. Je kunt hiervoor ook gegrilde paprika uit een pot nemen. Snijd de gegrilde ananas in grove blokjes. De ijsbergsla snijd je in dunne reepjes. Snijd de lente-ui in ringetjes.
Snijd ook de gegrilde chorizo in blokjes. Verwarm het gegrilde Libanese brood in de oven, pan of broodrooster.
Meng in een ruime kom sla met asperges, paprika, ananas, chorizo en olijfolie en verdeel over de borden.
Verdeel hierover de lente-ui en de korianderblaadjes.
Wellicht had je de limoen-avocadomayo al gemaakt bij de barbecue? Zo niet, pureer dan de mayonaise met de avocado en het limoensap tot een gladde saus en bestrooi met de limoenrasp.
Serveer de mayonnaise er apart bij, net als het Libanese brood.
Er is niets mooier dan tijd doorbrengen met uw familie. Of u nu een dagje uit plant met kinderen, kleinkinderen, of gewoon gezellig met familieleden v(...)
Als u op zoek bent naar een manier om uw dagelijks leven te verrijken zonder de noodzaak van uitgebreide reizen of grote uitgaven, kunnen micro-avontu(...)
Op zondag 29 september keert Seniorenpopkoor Lust for Life terug naar de plek waar het allemaal begon. Om hun 15-jarig jubileum te vieren, geven ze ee(...)