Perfect voor restjes: een salade. Maak een heerlijke salade met een Mexicaans tintje, waarin je asperges, paprika, ananas en ijsbergsla verwerkt. Deze combinatie van verse en kleurrijke ingrediënten zorgt voor een smaakvolle en verfrissende maaltijd. Serveer de salade met zacht, plat Libanees brood en een romige mayodressing voor een complete en bevredigende lunch of diner.
Info
Ingrediënten
6 groene asperges (gegrild)
0.75 paprika (gegrild, uit pot)
112.5 gram verse ananas (gegrild)
0.375 krop ijsbergsla
112.5 gram Trots van Coop chorizo
0.75 lente-ui
3.75 gram verse koriander
Limoen/Avocadomayo
Bereiding
Voor dit recept gaan we er van uit dat je gisteren alle restjes al flink hebt geroosterd. Als alles nog gegrild moet worden heb je een kwartier extra tijd nodig.
Snijd de gegrilde asperges in tweeën en de gegrilde paprika in reepjes. Je kunt hiervoor ook gegrilde paprika uit een pot nemen. Snijd de gegrilde ananas in grove blokjes. De ijsbergsla snijd je in dunne reepjes. Snijd de lente-ui in ringetjes.
Snijd ook de gegrilde chorizo in blokjes. Verwarm het gegrilde Libanese brood in de oven, pan of broodrooster.
Meng in een ruime kom sla met asperges, paprika, ananas, chorizo en olijfolie en verdeel over de borden.
Verdeel hierover de lente-ui en de korianderblaadjes.
Wellicht had je de limoen-avocadomayo al gemaakt bij de barbecue? Zo niet, pureer dan de mayonaise met de avocado en het limoensap tot een gladde saus en bestrooi met de limoenrasp.
Serveer de mayonnaise er apart bij, net als het Libanese brood.
Het nieuwe jaar begint vaak met een explosie van enthousiasme en goede voornemens. U hebt uw doelen voor 2025 al klaarliggen: fitter worden, gezonder (...)
Misschien heeft u er nog nooit van gehoord, maar op 13 januari was het 'Ruim je bureau op-dag'. Wellicht heeft of had u met uw tieners elke dag een 'r(...)
Sommige plekken hebben iets bijzonders. Niet vanwege hun uiterlijk, maar door de herinneringen die u eraan koppelt. Misschien is het dat ene bankje in(...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.Ok