Kerst is hét moment om uit te pakken. Maak daarom deze chique salade met zalm en garnalen en presenteer het op een mooie schaal.
Info
Ingrediënten
100 gram gemengde sla
1 komkommer in dunne lange repen
200 gram gerookte zalm in plakken
50 gram Hollandse garnaaltjes, gepeld
1/2 venkel fijn geraspt
1 bosje dille
1 bosje basilicum
1/2 rode ui in halve dunne ringen
1 pakje roomkaas
1 theelepel wasabi
50 gram doperwten
1 handje walnoten grof gehakt
Voor de dressing
1 eetlepel witte wijnazijn
1 eetlepel Dijon mosterd
1 theelepel honing
3 eetlepels olijfolie
1 snufje zout en peper
Bereiding
Verdeel de sla in een cirkel over een schaal. Rol de slierten komkommer op en verdeel ze tussen de sla.
Doe vervolgens hetzelfde met de gerookte zalm en verdeel de garnaaltjes rondom over de salade.
Pureer de helft van de roomkaas met de wasabi en doperwten, breng op smaak met zout, peper, citroensap.
Meng de rest van de roomkaas met een eetlepel gehakte dille en basilicum.
Stop beide mengsels in twee spuitzakjes met een fijn spuitmondje en maak er kleine toefjes van die u tussen de salade door verdeeld. Steek ook de takjes dille in de salade.
Garneer de salade met de fijn geraspte venkel, de rode ui en de gehakte walnoten.
Maak de dressing van de witte wijnazijn, honing, olijfolie, Dijon mosterd, zout, peper en serveer erbij.
Friesland staat bekend om zijn prachtige natuur, rijke cultuur én culinaire diversiteit. Of u nu op zoek bent naar een verfijnde eetervaring of een g(...)
Groningen biedt naast prachtige natuur en historische steden ook een divers culinair aanbod. Of u nu kiest voor een verfijnde eetervaring of een gezel(...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.Ok