Een heerlijke klassieker voor met het gezelschap. Het is het lekkerst om de rub zelf te maken, maar een kant-en-klare kopen kan uiteraard ook.
Info
Ingrediënten
1 rollade naar keuze
1 pompoen
400 gram krieltjes
Een beetje tijm
1 granaatappel
1 pot fond
1 eetlepel grove mosterd
1 eetlepel fijne mosterd
150 gram crème fraîche
Voor de rub
1/2 theelepel zout
3/4 theelepel versgemalen peper
3/4 theelepel gedroogde koriander
1/2 theelepel Cayennepeper
1/2 theelepel gember poeder
1/4 theelepel kurkuma
1/2 theelepel sap van een limoen
Bereiding
Verwarm als eerste de oven voor op 160 graden. Haal het vlees tijdig uit de koeling.
Mix alle ingrediënten voor de rub door elkaar.
Als het op kamertemperatuur is bestrooit u het vlees met de rub.
Verhit een braadpan, giet er een scheut olijfolie in en braad het vlees rondom aan.
Haal het vlees uit de pan en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat.
Braad gaar in de oven op tot het de kerntemperatuur bereikt (runderrollade tot 50 graden en varkensrollade tot 65 graden)
Kook de krieltjes 15 á 20 minuten in een laag water. Giet af en snijd ze doormidden.
Verhit een koekenpan met een scheut olijfolie en bak de krieltjes goudbruin. Bestrooi met zeezout en tijm.
Maak de mosterdsaus door de fond tot de helft in te koken, voeg de twee soorten mosterd toe en de crème fraîche. Laat weer tot de helft inkoken en zet apart tot het moment van serveren.
Snijdt de pompoen doormidden en haal de pitten eruit. Snijd vervolgens de pompoen in schijven. Leg ze op een bakplaat en besprenkel met olijfolie en grof zeezout. Bak ongeveer 15 á 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Als het vlees de juiste kerntemperatuur heeft, haalt u het uit de oven en laat het 10 minuten in aluminiumfolie rusten. Snijd het stuk vlees vervolgens in plakken.
Warm de saus op en serveer de rollade met de pompoen, de krieltjes en de mosterdsaus. Dat wordt smullen!
Een glaasje wijn bij het eten of een borrel op een gezellige avond: veel mensen genieten ervan. Maar is het waar dat een glas rode wijn per dag goed i(...)
De lente is het seizoen van vernieuwing, de eerste zonnestralen en de bloesems die weer tevoorschijn komen. Wat is er beter dan een weekendje weg in e(...)
[vc_row][vc_column][vc_column_text]Boerenkool: de typisch Nederlandse groente heeft een plekje bemachtigd in de wereld van taco's... of andersom natuu(...)
Uit eten gaan is niet alleen een manier om uzelf te verwennen, maar ook een kans om de wereld te verkennen via uw smaakpapillen. De diverse culinaire (...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.Ok