Rijstpannenkoekjes (met vers fruit, yoghurt en honing)
Rijstpannenkoekjes (met vers fruit, yoghurt en honing)
Publicatiedatum: 1 mei 2025
Rijstpannenkoekjes zijn een verrassend lichte en glutenvrijevariant op de klassieke pannenkoek, waarbij gekookte rijst of rijstmeel de basis vormt in plaats van tarwebloem. Deze pannenkoekjes zijn van nature wat steviger en hebben een subtiele, nootachtige smaak die perfect samengaat met zoete toppings zoals vers fruit, yoghurt en honing. Ze komen in verschillende vormen voor in Aziatische keukens, zoals in Thailand of Indonesië, maar deze versie is meer westers geïnspireerd: eenvoudig, voedzaam en ideaal als gezond ontbijt of licht dessert.
Info
Soort: Ontbijt Aantal: 2 personen Bereiding: 15 minuten
Ingrediënten
1 ei
200 milliliter Fairtrade Original kokosmelk
100 gram rijst gekookte
2 eetlepels bloem
0.25 theelepel kaneel
0.125 theelepel zout
25 gram boter
62.5 gram aardbeien
62.5 gram blauwe bessen
100 gram Griekse yoghurt
40 milliliter honing
Bereiding
Klop de eieren los met een vork in een beslagkom en meng de kokosmelk en de gekookte rijst erdoor.
Voeg de bloem, kaneel en het zout toe aan het beslag en meng goed.
Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak twee à drie kleine pannenkoekjes tegelijk. Keer de pannenkoekjes met een spatel zodra de bovenkant iets begint te stollen en de onderkant goudbruin kleurt.
Herhaal deze stappen totdat ze allemaal gebakken zijn.
Was de aardbeien en blauwe bessen, verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer ze.
Stapel de pannenkoekjes op elkaar en serveer met een flinke dot Griekse yoghurt. Versier met blauwe bessen, aardbeien en besprenkel de stapel pannenkoekjes tot slot met honing.
De Veluwe heeft iets magisch. De tijd lijkt er altijd stil te staan en achter elke kronkelende boom lijkt een verrassend pad toch een hele andere rich(...)
Het zachte schijnsel van kaarsen en misschien een warme open haard of een heerlijk warm dekentje nodigen uit tot momenten van stilte, rust en bezinnin(...)
Wilt u een broodje pulled chicken maken? Deze smaakvolle broodjes met verse pulled chicken, ketjap en witte koolsalade zijn een ware traktatie. Heerli(...)
Wist u dat stoofperen niet alleen lekker zijn bij vleesgerechten, maar ook uitstekend te combineren zijn met een kaasplank? Probeer ze eens bij een st(...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.