Traybake van witlof, rode ui en aardappel met “braadworstjes”
Traybake van witlof, rode ui en aardappel met “braadworstjes”
Publicatiedatum: 9 maart 2025
Probeer deze traybake van witlof, rode ui en aardappel met “braadworstjes”. In een traybake worden de ingrediënten samen in één bakplaat of ovenschaal bereid. Dit is niet alleen handig, maar ook nog eens lekkerder omdat de smaken zich dan met elkaar kunnen vermengen.
Info
Soort: Hoofdgerecht Aantal: 2 personen Bereiding: 30 minuten
Ingrediënten
6 stronkjes witlof
1.5 rode uien
300 gram vastkokende aardappels
0.5 bakje tijm verse
2 eetlepels honing
8 stuks boon braadworstjes
0.5 scheutje eetl
peper (naar smaak toevoegen) versgemalen
0.5 snufje zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden met de grillstand aan.
Schil de aardappels, snijd in grove stukken en kook ze 8 minuten in gezouten water.
Giet af en laat goed uitwasemen.
Snijd de onderkant van de witlofstronkjes en snijd in de lengte doormidden.
Maak de rode uien schoon en snijd in 6 stukken.
Verdeel de witlof, de rode ui en de aardappels over een bakplaat of ovenschaal en besprenkel met olijfolie, de honing en de tijm. Kruid rijkelijk met zout en peper en schep voorzichtig door elkaar.
Plaats in de voorverwarmde oven en rooster ongeveer 20-25 minuten. Schep tussendoor eenmaal om.
Bak ondertussen de “braadworstjes” rondom mooi goudbruin in een scheutje olijfolie in een anti-aanbakpan. Schep uit de pan en voeg de laatste 5 minuten toe aan de traybake.
Een glaasje wijn bij het eten of een borrel op een gezellige avond: veel mensen genieten ervan. Maar is het waar dat een glas rode wijn per dag goed i(...)
De lente is het seizoen van vernieuwing, de eerste zonnestralen en de bloesems die weer tevoorschijn komen. Wat is er beter dan een weekendje weg in e(...)
[vc_row][vc_column][vc_column_text]Boerenkool: de typisch Nederlandse groente heeft een plekje bemachtigd in de wereld van taco's... of andersom natuu(...)
Uit eten gaan is niet alleen een manier om uzelf te verwennen, maar ook een kans om de wereld te verkennen via uw smaakpapillen. De diverse culinaire (...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.Ok