Traybake van witlof, rode ui en aardappel met “braadworstjes”
Traybake van witlof, rode ui en aardappel met “braadworstjes”
Publicatiedatum: 9 maart 2025
Probeer deze traybake van witlof, rode ui en aardappel met “braadworstjes”. In een traybake worden de ingrediënten samen in één bakplaat of ovenschaal bereid. Dit is niet alleen handig, maar ook nog eens lekkerder omdat de smaken zich dan met elkaar kunnen vermengen.
Info
Soort: Hoofdgerecht Aantal: 2 personen Bereiding: 30 minuten
Ingrediënten
6 stronkjes witlof
1.5 rode uien
300 gram vastkokende aardappels
0.5 bakje tijm verse
2 eetlepels honing
8 stuks boon braadworstjes
0.5 scheutje eetl
peper (naar smaak toevoegen) versgemalen
0.5 snufje zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden met de grillstand aan.
Schil de aardappels, snijd in grove stukken en kook ze 8 minuten in gezouten water.
Giet af en laat goed uitwasemen.
Snijd de onderkant van de witlofstronkjes en snijd in de lengte doormidden.
Maak de rode uien schoon en snijd in 6 stukken.
Verdeel de witlof, de rode ui en de aardappels over een bakplaat of ovenschaal en besprenkel met olijfolie, de honing en de tijm. Kruid rijkelijk met zout en peper en schep voorzichtig door elkaar.
Plaats in de voorverwarmde oven en rooster ongeveer 20-25 minuten. Schep tussendoor eenmaal om.
Bak ondertussen de “braadworstjes” rondom mooi goudbruin in een scheutje olijfolie in een anti-aanbakpan. Schep uit de pan en voeg de laatste 5 minuten toe aan de traybake.
Het zachte schijnsel van kaarsen en misschien een warme open haard of een heerlijk warm dekentje nodigen uit tot momenten van stilte, rust en bezinnin(...)
Wilt u een broodje pulled chicken maken? Deze smaakvolle broodjes met verse pulled chicken, ketjap en witte koolsalade zijn een ware traktatie. Heerli(...)
Wist u dat stoofperen niet alleen lekker zijn bij vleesgerechten, maar ook uitstekend te combineren zijn met een kaasplank? Probeer ze eens bij een st(...)
Weet u nog dat gevoel dat een boek u compleet kon meeslepen? Dat u de bladzijdes niet wilde omdraaien omdat u bang was dat het zou eindigen, maar tege(...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.