Info
Soort: hoofdgerecht
Aantal: 2 personen
Bereiding: 20 minuten
Ingrediënten
- 2 bosuitjes
- 0.5 gele paprika
- 1 schaaltje wokgarnalen knoflook koelvers, à 150 g
- 0.5 stokbrood
- 50 gram aioli
Garnalenspiesjes met bosui en aioli is een eenvoudig, maar smaakvol gerecht dat perfect past bij een gezellige maaltijd of als tapas. Het combineert de frisse, delicate smaak van gegrilde garnalen met de milde bite van bosui en de romige, knoflookachtige aioli. Aioli, wat letterlijk ‘knoflook’ en ‘olie’ betekent in het Catalaans, komt oorspronkelijk uit de Mediterrane regio en is een klassieke saus die in veel Zuid-Europese gerechten voorkomt. De combinatie van gegrilde garnalen en aioli is dan ook niet alleen een smakelijke, maar ook een typische Mediterraanse traktatie. Dit gerecht is snel klaar, ideaal voor een borrel of een lichte maaltijd en brengt die zonnige vakantiesfeer direct naar uw tafel.
Soort: hoofdgerecht
Aantal: 2 personen
Bereiding: 20 minuten
Tip! Lekker met krulpeterselie.