Boerenkool: de typisch Nederlandse groente heeft een plekje bemachtigd in de wereld van taco’s… of andersom natuurlijk. In elk geval is dit een creatieve twist op de Mexicaanse taco zoals we die kennen. Probeer deze ook eens!
Info
Soort: Hoofdgerecht Aantal: 2 personen Bereiding: 20 minuten
Ingrediënten
0.5 halve rode ui (in ringen)
1 paprika (rood en geel) in halve reepjes
0.5 zakje tacokruiden
1 eetlepel eetl
0.25 blik tomatenblokjes (400 gram)
125 gram boerenkool gesneden
0.5 blik kidneybonen (400 gr)
125 gram rookworsten
6 tacoschelpen
75 gram geraspte belegen kaas
62.5 gram zure room
Bereiding
Verwarm de oven voor de tacoschelpen op 180 graden.
Snijd de rookworst in dikke reepjes en bak in een hapjespan met 1 eetlepel olijfolie rondom licht aan. Schep op een bord en zet opzij.
Bak de ui in dezelfde pan in 1 eetlepel olijfolie ongeveer 2 minuten. Bak de paprikareepjes 3 minuten mee.
Voeg de boerenkool toe met de helft van de tacokruiden en 3 eetlepels water en bak omscheppend in ongeveer 5 minuten. De boerenkool mag nog een lekkere beet houden. 5 Breng intussen de tomatenblokjes in een pannetje zachtjes aan de kook met de rest van de tacokruiden. Laat zachtjes pruttelen en warm de uitgelekte kidneybonen 5 minuten mee.
Verwarm de taco’s 5 minuten in de oven. 7 Vul de schelpen met een lepel geraspte kaas, tomatensaus met bonen en de boerenkoolvulling en serveer met de zure room, tacosaus en de resterende geraspte kaas.
Feestelijk ontbijten? Probeer deze mini vanillebreadpudding! Maak van restjes brood een heerlijk ontbijt met onze vanillebreadpudding van stol en blau(...)
Garnalenspiesjes met bosui en aioli is een eenvoudig, maar smaakvol gerecht dat perfect past bij een gezellige maaltijd of als tapas. Het combineert d(...)
Dit gerecht is een moderne twist op de klassieke Captain's dinner. Het combineert de vertrouwde smaken van raasdonders (kapucijners), spek en krieltje(...)
Deze eimuffins zijn ei-genlijk heel makkelijk te maken. De muffins zijn hartig en bereid met cherrytomaatjes, kaas en spek. Een uitstekend idee om zel(...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.Ok