Blijf nog even in de kerstsfeer met deze overheerlijke pasteitjes! Vul ze rijkelijk met een romige, zelfgemaakte kippenragout met champignons.
Info
Ingrediënten
60 gram boter
100 gram kastanjechampignons schoongeveegd, in kleine stukjes
2 uien gesnipperd
200 gram kipfilets in kleine blokjes
350 milliliter kippenbouillon
40 gram bloem
2 eetlepels cranberry’s gedroogd
snufje nootmuskaat (naar smaak toevoegen)
2 eetlepels wittewijnazijn
4 pasteibakjes kant-en-klaar
2 eetlepels peterselie fijngehakt
Bereiding
Verhit de helft van de boter en bak hierin de champignons en ui goudbruin. Voeg de kip toe en bak kort mee, tot de blokjes kleur krijgen. Voeg de bouillon toe en kook tot de kip gaar is. Giet door een zeef en bewaar zowel de bouillon als de kip die in de zeef zit. Houd apart.
Verhit voor de roux de rest van de boter met de bloem in een pan op middelhoge stand. Blijf roeren tot het mengsel lichtbruin kleurt. Voeg dan de bouillon in delen toe en roer steeds glad.
Voeg de cranberry’s en nootmuskaat toe en kook kort. Voeg dan de kip uit de zeef weer toe en roer tot alles goed gemengd is.
Breng op smaak met de azijn. Vul de pasteibakjes met de ragout en bestrooi met de peterselie.
Tip: voeg samen met de bouillon ook een scheutje sherry toe aan dit recept voor een rijkere smaak.
Het nieuwe jaar begint vaak met een explosie van enthousiasme en goede voornemens. U hebt uw doelen voor 2025 al klaarliggen: fitter worden, gezonder (...)
Misschien heeft u er nog nooit van gehoord, maar op 13 januari was het 'Ruim je bureau op-dag'. Wellicht heeft of had u met uw tieners elke dag een 'r(...)
Sommige plekken hebben iets bijzonders. Niet vanwege hun uiterlijk, maar door de herinneringen die u eraan koppelt. Misschien is het dat ene bankje in(...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.Ok