Parelcouscous met gegrilde groente en runderchipola
Parelcouscous met gegrilde groente en runderchipola
Publicatiedatum: 20 oktober 2024
Dit gerecht van parelcouscous met gegrilde groente en runderchipolata is een heerlijke combinatie van smaken en texturen. De kruidige ras el hanout geeft de groente een warme Oosterse toets, terwijl de frisse komkommer, romige kaasblokjes en munt zorgen voor een verfrissende balans. De sappige runderchipolata’s maken het gerecht compleet, en met een lepel hummus erbij is het een feest op je bord. Dit veelzijdige recept is ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd die toch vol smaak zit.
Info
Ingrediënten
300 gram parelcouscous
3 eetlepels olijfolie
400 gram diepvries gegrilde groentemix
1.5 eetlepels ras el hanout
8 chipolataworstjes
400 gram snack komkommers in plakjes
4 eetlepels witte kaasblokjes in olie, met kruiden
2 eetlepels rode wijnazijn
50 gram gedroogde pruimen in stukjes
6 takjes verse munt fijngehakt
100 gram hummus pikant
Bereiding
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan of hapjespan en bak de bevroren gegrilde groente met de ras el hanout en zout 10 min op een middelhoge stand. Schep regelmatig om.
Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 5-7 min rondom bruin en gaar.
Meng de komkommer met de kaasblokjes, azijn en ¾ van de munt. Breng op smaak met peper.
Meng de couscous met de pruimen door de gegrilde groente. Serveer de couscous met de worstjes, komkommer en hummus. Bestrooi met de rest van de munt.
[vc_row][vc_column][vc_column_text]Voor veel 50-plussers wordt lezen niet alleen een hobby, maar ook een manier om verbonden te blijven met anderen en(...)
Als u op zoek bent naar een reis die natuur, geschiedenis en romantiek combineert, dan is Oostenrijk de ideale bestemming. Van het iconische Schloss S(...)
Koningsdag. De een trekt er vroeg op uit met een oranje hoed en een volle tas, de ander blijft liever ver van de drukte vandaan. En dat is allemaal pr(...)
Feestelijk ontbijten? Probeer deze mini vanillebreadpudding! Maak van restjes brood een heerlijk ontbijt met onze vanillebreadpudding van stol en blau(...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.Ok