Parelcouscous met gegrilde groente en runderchipola
Parelcouscous met gegrilde groente en runderchipola
Publicatiedatum: 20 oktober 2024
Dit gerecht van parelcouscous met gegrilde groente en runderchipolata is een heerlijke combinatie van smaken en texturen. De kruidige ras el hanout geeft de groente een warme Oosterse toets, terwijl de frisse komkommer, romige kaasblokjes en munt zorgen voor een verfrissende balans. De sappige runderchipolata’s maken het gerecht compleet, en met een lepel hummus erbij is het een feest op je bord. Dit veelzijdige recept is ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd die toch vol smaak zit.
Info
Ingrediënten
300 gram parelcouscous
3 eetlepels olijfolie
400 gram diepvries gegrilde groentemix
1.5 eetlepels ras el hanout
8 chipolataworstjes
400 gram snack komkommers in plakjes
4 eetlepels witte kaasblokjes in olie, met kruiden
2 eetlepels rode wijnazijn
50 gram gedroogde pruimen in stukjes
6 takjes verse munt fijngehakt
100 gram hummus pikant
Bereiding
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan of hapjespan en bak de bevroren gegrilde groente met de ras el hanout en zout 10 min op een middelhoge stand. Schep regelmatig om.
Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 5-7 min rondom bruin en gaar.
Meng de komkommer met de kaasblokjes, azijn en ¾ van de munt. Breng op smaak met peper.
Meng de couscous met de pruimen door de gegrilde groente. Serveer de couscous met de worstjes, komkommer en hummus. Bestrooi met de rest van de munt.
De Veluwe heeft iets magisch. De tijd lijkt er altijd stil te staan en achter elke kronkelende boom lijkt een verrassend pad toch een hele andere rich(...)
Het zachte schijnsel van kaarsen en misschien een warme open haard of een heerlijk warm dekentje nodigen uit tot momenten van stilte, rust en bezinnin(...)
Wilt u een broodje pulled chicken maken? Deze smaakvolle broodjes met verse pulled chicken, ketjap en witte koolsalade zijn een ware traktatie. Heerli(...)
Wist u dat stoofperen niet alleen lekker zijn bij vleesgerechten, maar ook uitstekend te combineren zijn met een kaasplank? Probeer ze eens bij een st(...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.