Dit vispakketje is het perfecte hoofdgerecht voor alle visliefhebbers. Deze papillotte van zalm, kabeljauw en gamba’s serveert u met fijne groenten en krieltjes.
Info
Ingrediënten
125 gram krieltjes
100 gram zalmfilet
100 gram kabeljauwfilet
Een halve prei
2 stuks bospeen
Een halve stengel bleekselderij
1 glas witte wijn
Een halve limoen
Een scheutje olijfolie
Een snufje peper en zout
Voor de saus
1 deciliter witte wijn
1 sjalotje
1 deciliter slagroom
1 deciliter visbouillon
3 draadjes saffraan
12.5 gram roomboter
Een snufje versgemalen peper en zout versgemalen
Bereiding
Maak voor de saus de sjalot schoon en snipper fijn. Doe samen met de witte wijn in een steelpan en kook in tot er ⅓ over is.
Voeg de bouillon toe en laat opnieuw inkoken tot ⅓. Voeg de room en de draadjes saffraan toe en laat opnieuw inkoken. Let op dat de pan niet overkookt. Monteer de saus net voor het serveren met behulp van een staafmixer met koude klontjes boter en kruid eventueel met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Borstel de krieltjes goed schoon en kook ze in ongeveer 12 minuten beetgaar. Giet af en laat goed uitwasemen.
Maak de prei, de bospeen en de bleekselderij schoon. Snijd met een vlijmscherp mes in ragfijne reepjes.
Pel de garnalen en snijd er het darmkanaal uit. Snijd de staart lichtjes in, zodat deze tijdens het garen op kan gaan staan.
Snijd de zalm en de kabeljauw in 2 porties en kruid met zout en peper.
Snijd 4 cirkels van bakpapier en leg er 2 los van elkaar in een diepe borden. Verdeel de gesneden groente over het midden van het bakpapier en leg er de krieltjes, de kabeljauw, de zalm en de garnalen op. Rasp er wat limoenschil overheen en besprenkel met limoensap.
Verdeel er de witte wijn overheen en kruid na met zout en peper.
Leg er het andere vel bakpapier op en vouw nu met heel kleine, strakke vouwtjes het bakpapier heel goed dicht tot een mooi pakketje. Leg op een bakplaat en plaats in de voorverwarmde oven. Gaar de pakketjes ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Open de pakketjes pas aan tafel zodat dan alle geuren vrijkomen. Serveer met de saffraan saus.
Bent u klaar om uw koffie-ervaring naar een hoger niveau te tillen? Weg met dat saaie kopje! Als echte koffieliefhebber wilt u meer dan het standaard (...)
Het verkrijgen van een Michelin-ster is een prestatie waar veel restaurants ambitie voor hebben. Hoe werkt dat nou? Want het proces is geheim en zorgv(...)
Vandaag de dag van het huwelijk, volgende week Valentijnsdag: Een mooie gelegenheid om de liefde die u deelt met uw partner extra te vieren. Of u nu n(...)
Podcasts zijn uitgegroeid tot een populaire manier om te leren, te ontspannen en nieuwe werelden te ontdekken. En heeft u er al eens aan gedacht dat u(...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.Ok