Voor echte paella wordt vaak rijst gebruikt, maar in dit recept hebben wij gekozen voor parelcouscous. Een keer wat anders! Geen zorgen: deze paella zit vol met schaaldieren!
Info
Ingrediënten
200 gram parelcouscous
2 liter groentebouillon
2 eetlepels ras el hanout
2 teentjes gesnipperde knoflook
2 stuks gesnipperde rode ui
200 gram doperwtjes ontdooid
200 gram kerstomaatjes
200 gram wokgarnalen
600 gram mosselen
1/4 bosje koriander
1 scheutje olijfolie
1 snufje peper en zout
Bereiding
Spoel de mosselen onder koud stromend water en verwijder exemplaren die kapot zijn of niet meer sluiten. Laat vervolgens de gewassen mosselen goed uitlekken.
Verwarm de bouillon met de helft van de ras el hanout en voeg er de parelcouscous aan toe. Laat ongeveer 12 minuten pruttelen en giet af. Laat goed uitlekken.
Verwarm in een brede hapjespan een scheut olijfolie en fruit er de knoflook en de rode ui in aan.
Voeg de mosselen toe en roerbak deze tot de schelpen beginnen open te staan. Voeg de wokgarnalen toe en bak deze enkele minuten mee.
Voeg er de doperwtjes en de rest van de ras el hanout aan toe. Schep er de parelcouscous doorheen en breng het geheel op smaak met zout en peper. Verdeel er de geplukte koriander overheen.
Na verloop van tijd kan het een uitdaging zijn om nieuwe mensen te leren kennen. Sociale netwerken kunnen veranderen, en soms is het lastig om nieuwe (...)
Het is herfst! Dit is het seizoen van warme truien, dampende mokken thee en knusse avonden bij de open haard. Het is ook het perfecte moment om uzelf (...)
De provincie Overijssel biedt tal van mogelijkheden voor culinaire ontdekkingen, of u nu kiest voor verfijnde gastronomie of liever budgetvriendelijk (...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.Ok