Overnight oats zijn de ultieme oplossing voor wie ’s ochtends weinig tijd heeft, maar toch gezond wil ontbijten. Deze variant met appel crumble is niet alleen makkelijk te maken, maar ook heerlijk van smaak. U kunt het ontbijt de avond van tevoren klaarmaken, zodat u de volgende ochtend direct kunt genieten van een voedzame en smakelijke start van de dag. Met een paar eenvoudige ingrediënten heeft u in een handomdraai een verrukkelijk ontbijt klaarstaan!
Info
Ingrediënten
50 gram havermout
150 milliliter (amandel)melk
100 gram Griekse yoghurt 0%
1 eetlepel chiazaad (optioneel)
1 appel in stukjes
25 gram havermout
25 gram speltmeel
10 gram pecannoten
1 eetlepel kokosolie
1 snufje kaneel
1 eetlepel honing (optioneel)
Bereiding
Meng de havermout, melk, Griekse yoghurt en chiazaad. Dek af en plaats minimaal 4 uur, maar liefst overnacht, in de koelkast. Top de volgende dag af met:
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakken.
Hak de pecannoten grof. Meng de appel, pecannoten, havermout, speltmeel, kokosolie, honing en kaneel en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak het geheel 20 tot 25 min. in de oven, schep halverwege om.
Top de overnight oats af met de appel crumble.
Tip: wees creatief met ingrediënten en maak je overnight oats helemaal naar jouw smaak!
Friesland staat bekend om zijn prachtige natuur, rijke cultuur én culinaire diversiteit. Of u nu op zoek bent naar een verfijnde eetervaring of een g(...)
Groningen biedt naast prachtige natuur en historische steden ook een divers culinair aanbod. Of u nu kiest voor een verfijnde eetervaring of een gezel(...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.Ok