Ossenhaas met aardappelpuree en haricots verts met spek
Ossenhaas met aardappelpuree en haricots verts met spek
Publicatiedatum: 15 december 2024
Wilt u deze kerstmis een lekker en makkelijk gerecht klaarmaken. Maak dan deze echte kerstklassieker: overheerlijke ossenhaas met zelfgemaakte aardappelpuree en haricots verts gewikkeld in spek.
Info
Ingrediënten
600 gram Pom’ Duchesse
300 gram haricots verts
100 gram katenspek
4 stukken ossenhazen
50 gram Bak- & braadboter
1 zakje Jus poeder
1 theelepel gedroogde rozemarijn
Bereiding
Bereid de Pom’ Duchesse volgens de aanwijzingen op de verpakking. Eventueel kun je de Pom’ Duchesse zelf maken door een gladde puree te maken van 500 gram aardappelen, en dit te mengen met 1 eidooier en een klontje boter. Vervolgens spuit je met een spuitzak met spuitmondje kleine toefjes op een bakplaat en bak je de Pom’ Duchesse in 30 minuten af in een oven van 180 graden Celsius.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de uiteinden van de haricots verts. Kook ze in gezouten water in ongeveer 8 minuten beetgaar. Spoel daarna direct af onder de koude kraan om het garen te stoppen. Leg op elk plakje katenspek ongeveer 6 haricots verts en rol strak op. Leg de rolletjes in een ovenschaal en bak ongeveer 8 minuten in de oven, keer de rolletjes halverwege even om zodat het spek gelijkmatig bruin bakt. Houd warm tot serveren.
Rits de blaadjes van de rozemarijn van de takjes en hak fijn. Bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de gehakte rozemarijn toe.
Haal de ossenhaas 30 minuten van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Dep het vlees droog met keukenpapier. Verhit 50 gram bak- & braadboter in een grote koekenpan of braadpan en bak de ossenhaas op hoog vuur aan beide zijden goudbruin. Verlaag de temperatuur en bak tot de gewenste gaarheid: voor medium is dat nog 2-3 minuten per kant. Keer het vlees regelmatig. Haal het vlees uit de pan, kruid eventueel extra met peper en laat een paar minuten rusten onder aluminiumfolie.
Serveer de ossenhaas met de Pom’ Duchesse, haricots verts-spekrolletjes en de rozemarijn jus.
Het nieuwe jaar begint vaak met een explosie van enthousiasme en goede voornemens. U hebt uw doelen voor 2025 al klaarliggen: fitter worden, gezonder (...)
Misschien heeft u er nog nooit van gehoord, maar op 13 januari was het 'Ruim je bureau op-dag'. Wellicht heeft of had u met uw tieners elke dag een 'r(...)
Sommige plekken hebben iets bijzonders. Niet vanwege hun uiterlijk, maar door de herinneringen die u eraan koppelt. Misschien is het dat ene bankje in(...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.Ok