Moussaka is een Grieks gerecht met aubergine en aardappel. Met een Italiaanse twist hebben wij dit recept voor moussaka lasagne gemaakt. Zeker het proberen waard!
Info
Ingrediënten
3 aubergines
4 deciliter tomatensaus
400 gram half-om-halfgehakt
2 eetlepels Italiaanse kruiden
50 gram roomboter
50 gram tarwebloem
5 deciliter melk
100 gram kerstomaatjes
200 gram fetakaas
150 gram geraspte mozzarella
1 scheutje olijfolie
1 snufje peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de aubergines in de lengte in plakken en leg in een diepe schaal. Bestrooi met zout en laat 10 minuten staan, zodat ze het vocht beginnen los te laten.
Bak het gehakt in een scheutje olijfolie mooi bruin en voeg er de helft van de Italiaanse kruiden aan toe.
Blus af met de saus en laat nog 5 minuten pruttelen en iets inkoken.
Smelt de roomboter in een steelpan en voeg er de tarwebloem aan toe. Blijf roeren in de pan tot een roux ontstaat. Laat enkele minuten zweten en blus dan af met de melk. Roer stevig door met een garde tot een dikke, klontvrije saus is ontstaan.
Laat enkele minuten pruttelen en voeg er dan de rest van de Italiaanse kruiden en de fetakaas aan toe. Roer goed door, de kaas hoeft niet helemaal op te lossen. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Dep de plakken aubergine goed droog en bak ze in een hete pan met een druppeltje olijfolie aan beide kanten bruin.
Bouw in een ovenschaal laagjes van de aubergine, de tomatensaus, aubergine, bechamelsaus en weer aubergine tot de schaal geheel gevuld is.
Na verloop van tijd kan het een uitdaging zijn om nieuwe mensen te leren kennen. Sociale netwerken kunnen veranderen, en soms is het lastig om nieuwe (...)
Het is herfst! Dit is het seizoen van warme truien, dampende mokken thee en knusse avonden bij de open haard. Het is ook het perfecte moment om uzelf (...)
De provincie Overijssel biedt tal van mogelijkheden voor culinaire ontdekkingen, of u nu kiest voor verfijnde gastronomie of liever budgetvriendelijk (...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.Ok