Een traybake: eigenlijk is het niets meer dan groenten en aardappels samen op één bakplaat leggen en in de oven laten garen. Dat klinkt alsof een kind de was kan doen. Zoals gewoonlijk hebben de meeste dingen ook een knelpunt. Bij de traybake is het dat groenten op het juiste formaat gesneden moeten zijn, anders bijt u op het één uw tanden stuk en is het ander overgaar. Maar dit recept is de moeite waard! U heeft met één bakplaat weinig afwas, weinig gedoe en toch een complete maaltijd op tafel. Minder stress, meer gemak — wie wil dat nou niet?
Soort
Bijgerecht
Aantal
1 persoon
Bereidingstijd
15 minuten
Ingrediënten
0.75 rode ui
0.5 winterpeen
0.25 rode paprika
125 gram aardappelpartjes met schil, koelvers
0.5 teentje knoflook
0.75 eetlepel olijfolie
0.25 eetlepel honing
0.25 eetlepel gedroogde oregano
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd 3 rode uien in partjes van 1 cm. Snijd 2 winterpenen in plakjes van ½ cm. Snijd 1 rode paprika in blokjes van 2 cm.
Verdeel de groenten met 500 g aardappelpartjes met schil (koelvers) over een met bakpapier beklede bakplaat. Pers of rasp 2 teentjes knoflook. Meng 3 el olijfolie, de knoflook, 1 el honing en 1 el gedroogde oregano.
Schenk de marinade over het groentemengsel en schep om. Breng op smaak met zout en peper. Bak de groenten met de aardappelpartjes in de oven in 20-25 min. gaar.
Varieer met de groenten. Ook roosjes broccoli, stukken courgette en partjes tomaat zijn heerlijk voor een traybake.
De Veluwe heeft iets magisch. De tijd lijkt er altijd stil te staan en achter elke kronkelende boom lijkt een verrassend pad toch een hele andere rich(...)
Het zachte schijnsel van kaarsen en misschien een warme open haard of een heerlijk warm dekentje nodigen uit tot momenten van stilte, rust en bezinnin(...)
Wilt u een broodje pulled chicken maken? Deze smaakvolle broodjes met verse pulled chicken, ketjap en witte koolsalade zijn een ware traktatie. Heerli(...)
Wist u dat stoofperen niet alleen lekker zijn bij vleesgerechten, maar ook uitstekend te combineren zijn met een kaasplank? Probeer ze eens bij een st(...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.