In plaats van uit de oven, komt deze nachoschotel met cheddarkaas van de barbecue! Deze heerlijke loaded nachos kunt u ook tijdens de borrel serveren. Een gemakkelijk gerecht dat zorgt voor een hoop gezelligheid!
Info
Ingrediënten
1 stuk kipfilet
1/2 eetlepel cajunkruiden
1/2 zak nachochips
4 plakjes cheddarkaas
1 eetlepel barbecuesaus
1 tomaat
1/2 avocado
1/4 jalapeno peper
1 stengel bosui
2 takjes verse koriander
1 eetlepel zure room
1 eetlepel sweet chilisaus
2 eetlepels guacamole
1 scheutje olijfolie
1 klein snufje peper en zout
Bereiding
Verwarm de barbecue voor op ongeveer 165 graden en zorg ervoor dat er aan 1 kant geen kooltjes liggen.
Snijd de kipfilets in de lengte doormidden en kruid met de cajunkruiden en smeer in met olijfolie. Kruid met een snufje zout.
Grill de kipfilet aan beide kanten op de barbecue tot het mooi geroosterd is. Neem van het rooster en snijd in reepjes.
Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes.
Maak de avocado schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Vul een ruime vuurvaste schaal met de chips en verdeel er de stukjes kipfilet, de tomaten, de avocado en de, in plakjes gesneden, peper overheen. Hussel iets door elkaar, lepel er de barbecuesaus overheen en leg er dan de plakjes kaas op.
Plaats op de barbecue en sluit de deksel. Laat ongeveer 10 minuten goed warm worden, zodat de kaas smelt.
Meng ondertussen de zure room met de chilisaus en snijd de bosui in ringetjes.
Bestrooi de nachoschotel met de bosui en geplukte koriander
Serveer er de zure room en de guacamole als dipsaus bij.
Er is niets mooier dan tijd doorbrengen met uw familie. Of u nu een dagje uit plant met kinderen, kleinkinderen, of gewoon gezellig met familieleden v(...)
Als u op zoek bent naar een manier om uw dagelijks leven te verrijken zonder de noodzaak van uitgebreide reizen of grote uitgaven, kunnen micro-avontu(...)
Op zondag 29 september keert Seniorenpopkoor Lust for Life terug naar de plek waar het allemaal begon. Om hun 15-jarig jubileum te vieren, geven ze ee(...)