Op zoek naar een perfect lente gerecht? Probeer dan de lenteburger met tzatziki! Deze smaakvolle en verfrissende optie is perfect om de lente te verwelkomen.
Info
Ingrediënten
4 eetlepels olijfolie
2 uien grof gesnipperd
2 eieren
1 eetlepel maizena of 1 eetlepel bloem
80 gram fijn broodkruim of 80 gram paneermeel
750 gram diepvriesdoperwten ontdooid
2 teentjes knoflook fijngehakt
3 lente-/bosuitjes in ringetjes
1 eetlepel oregano gehakt of 1 eetlepel peterselie gehakt
1 eetlepel munt gehakt
4 Italiaanse bollen opengesneden of 4 ciabattabroodjes opengesneden
4 trostomaten in plakken
voor de tzatziki
250 milliliter Griekse yoghurt
1 kleine komkommer grof geraspt
3 teentjes knoflook fijngehakt
Bereiding
Steek de barbecue aan. Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui. Meng deze ui met de eieren, maizena, broodkruim, doperwten, zout en peper in de keukenmachine en hak op de pulseerstand tot de erwten iets openbarsten.
Schep het mengsel uit de keukenmachine en meng de knoflook, bosui, oregano en munt erdoor. Vorm er 4 grote burgers van en leg ze afgedekt in de koelkast.
Meng intussen de ingrediënten voor de tzatziki en breng op smaak met zout en peper. Bak de burgers 3 minuten per kant op de bakplaat op de barbecue.
Bestrijk de snijkanten van de broodjes met olie en leg ze op het rooster van de barbecue tot ze lichtbruin zijn. Beleg de broodjes met plakken tomaat, leg de burgers erop en verdeel de tzatziki erover.
Friesland staat bekend om zijn prachtige natuur, rijke cultuur én culinaire diversiteit. Of u nu op zoek bent naar een verfijnde eetervaring of een g(...)
Groningen biedt naast prachtige natuur en historische steden ook een divers culinair aanbod. Of u nu kiest voor een verfijnde eetervaring of een gezel(...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.Ok