Maak nu uw eigen krokante kipnuggets in de air fryer. De variatie op de traditionele kipnugget ligt geheel in uw handen. Kipnuggets eten is nog nooit zo leuk geweest!
Info
Soort: Klein gerecht Aantal: 2 personen Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten
200 gram kipdijfilets
1 teentje knoflook
0.5 theelepel gerookt paprikapoeder
2 eetlepels maïszetmeel
1 stuk ei
0.5 zak bolognese chips
125 gram zure room
5 stengels bieslook
0.5 stuk citroen
0.5 peper
0.5 zout
Bereiding
Snijd de kipdijfilets in reepjes.
Hak de knoflook fijn en meng met de reepjes kip. Voeg het paprikapoeder toe en kruid met zout en peper.
Strooi de tarwebloem in een diep bord. Klop de eieren los in een ander bord en verkruimel de chips in een derde bord.
Haal de reepjes kip 1 voor 1 door het zetmeel, vervolgens door het ei en tenslotte door de verkruimelde chips zodat ze geheel gepaneerd zijn.
Verwarm de airfryer voor op 180 graden en verdeel de gepaneerde kip over het rooster. Zorg dat de bodem bedekt is, maar de gepaneerde kip niet op elkaar ligt. Is het teveel, bak het dan in twee keer. Laat 12 minuten bakken tot ze mooi krokant en gaar zijn.
Snijd ondertussen de bieslook fijn en meng met de zure room. Voeg het citroensap en de rasp toe en breng op smaak met zout en peper.
De Veluwe heeft iets magisch. De tijd lijkt er altijd stil te staan en achter elke kronkelende boom lijkt een verrassend pad toch een hele andere rich(...)
Het zachte schijnsel van kaarsen en misschien een warme open haard of een heerlijk warm dekentje nodigen uit tot momenten van stilte, rust en bezinnin(...)
Wilt u een broodje pulled chicken maken? Deze smaakvolle broodjes met verse pulled chicken, ketjap en witte koolsalade zijn een ware traktatie. Heerli(...)
Wist u dat stoofperen niet alleen lekker zijn bij vleesgerechten, maar ook uitstekend te combineren zijn met een kaasplank? Probeer ze eens bij een st(...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.