Deze kokosrijst met limoen en garnalen is heel makkelijk en al binnen 15 minuten te maken. Heerlijk fris en dus zeker een aanrader voor de warme zomerdagen.
Info
Ingrediënten
200 milliliter kokosmelk
150 gram basmatirijst of 150 gram rijst
300 gram diepvriessperziebonen of 300 gram sperziebonen
2 eetlepels zonnebloemolie
2 teentjes knoflook geperst
300 gram grote garnalen diepvries
1 limoen rasp en sap
2 handjes koriander
Bereiding
Breng 75 ml kokosmelk met 150 ml water aan de kook. Voeg de rijst en sperziebonen toe en kook in circa 10 minuten gaar
Verhit intussen de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de knoflook en garnalen circa 4 minuten op middelhoge stand. Voeg de overige kokosmelk, limoenrasp, -sap en de koriander toe en warm kort door.
Schep de garnalen op de kokosrijst.
Mix kokosmelk die u over heeft door een fruitige smoothie met banaan.
Wist u dat u verse groene kruiden zoals koriander kunt invriezen? Meng met olie en vul een ijsblokjesvorm ermee of blancheer de kruiden en vries ze in zijn geheel in.
Na verloop van tijd kan het een uitdaging zijn om nieuwe mensen te leren kennen. Sociale netwerken kunnen veranderen, en soms is het lastig om nieuwe (...)
Het is herfst! Dit is het seizoen van warme truien, dampende mokken thee en knusse avonden bij de open haard. Het is ook het perfecte moment om uzelf (...)
De provincie Overijssel biedt tal van mogelijkheden voor culinaire ontdekkingen, of u nu kiest voor verfijnde gastronomie of liever budgetvriendelijk (...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.Ok