Deze kokosrijst met limoen en garnalen is heel makkelijk en al binnen 15 minuten te maken. Heerlijk fris en dus zeker een aanrader voor de warme zomerdagen.
Info
Ingrediënten
200 milliliter kokosmelk
150 gram basmatirijst of 150 gram rijst
300 gram diepvriessperziebonen of 300 gram sperziebonen
2 eetlepels zonnebloemolie
2 teentjes knoflook geperst
300 gram grote garnalen diepvries
1 limoen rasp en sap
2 handjes koriander
Bereiding
Breng 75 ml kokosmelk met 150 ml water aan de kook. Voeg de rijst en sperziebonen toe en kook in circa 10 minuten gaar
Verhit intussen de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de knoflook en garnalen circa 4 minuten op middelhoge stand. Voeg de overige kokosmelk, limoenrasp, -sap en de koriander toe en warm kort door.
Schep de garnalen op de kokosrijst.
Mix kokosmelk die u over heeft door een fruitige smoothie met banaan.
Wist u dat u verse groene kruiden zoals koriander kunt invriezen? Meng met olie en vul een ijsblokjesvorm ermee of blancheer de kruiden en vries ze in zijn geheel in.
Het nieuwe jaar begint vaak met een explosie van enthousiasme en goede voornemens. U hebt uw doelen voor 2025 al klaarliggen: fitter worden, gezonder (...)
Misschien heeft u er nog nooit van gehoord, maar op 13 januari was het 'Ruim je bureau op-dag'. Wellicht heeft of had u met uw tieners elke dag een 'r(...)
Sommige plekken hebben iets bijzonders. Niet vanwege hun uiterlijk, maar door de herinneringen die u eraan koppelt. Misschien is het dat ene bankje in(...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.Ok