Deze kokosrijst met limoen en garnalen is heel makkelijk en al binnen 15 minuten te maken. Heerlijk fris en dus zeker een aanrader voor de warme zomerdagen.
Info
Ingrediënten
200 milliliter kokosmelk
150 gram basmatirijst of 150 gram rijst
300 gram diepvriessperziebonen of 300 gram sperziebonen
2 eetlepels zonnebloemolie
2 teentjes knoflook geperst
300 gram grote garnalen diepvries
1 limoen rasp en sap
2 handjes koriander
Bereiding
Breng 75 ml kokosmelk met 150 ml water aan de kook. Voeg de rijst en sperziebonen toe en kook in circa 10 minuten gaar
Verhit intussen de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de knoflook en garnalen circa 4 minuten op middelhoge stand. Voeg de overige kokosmelk, limoenrasp, -sap en de koriander toe en warm kort door.
Schep de garnalen op de kokosrijst.
Mix kokosmelk die u over heeft door een fruitige smoothie met banaan.
Wist u dat u verse groene kruiden zoals koriander kunt invriezen? Meng met olie en vul een ijsblokjesvorm ermee of blancheer de kruiden en vries ze in zijn geheel in.
Deze vegetarische pasta met courgette wordt uw nieuwe lievelingsrecept. Het gerecht is niet alleen eenvoudig te maken, maar ook heerlijk en voedzaam. (...)
Een frisse dorstlesser met de heerlijke smaken van citroen, aardbei en sinaasappel. Deze verfrissende combinatie zorgt voor een perfecte balans tussen(...)
Deze heerlijke lekkernij brengt het beste van de natuur samen in één verfrissend hapje. De sappige, zoete mango's, boordevol vitamine C en antioxida(...)
Nederland staat bekend om zijn unieke en levendige cultuur, vooral tijdens grote sportevenementen zoals het Europees Kampioenschap (EK) Voetbal. Het E(...)