Een onderdeel van het kidsmenu: deze kerstburger lijkt net een rendier! Liever vega? Vervang de hamburger met een vleesvervanger.
Info
Ingrediënten
4 kleine hamburgerbroodjes
4 verse runder hamburgers
4 blaadjes kropsla
1/4 komkommer
2 tomaten
5 plakjes cheddarkaas
4 kerstomaatjes
4 zwarte olijven
4 theelepels mayonaise
4 theelepels tomatenketchup
1 scheutje zonnebloemolie
Benodigdheden
vellen bruin papier
kleine prikkers
Bereiding
Knip uit het papier 8 mooie hertengeweien, smeer in met een beetje lijm en leg er een prikker op. Druk 2 geweien op elkaar en houd apart.
Snijd de komkommer en de tomaat in plakjes. Snijd dikke plakjes van de olijven.
Verwarm een scheutje olie in een bakpan en bak er de burgers om en om mooi bruin in en net gaar. Leg er een plakje cheddarkaas op en laat zachtjes smelten in de pan. Neem uit de pan en houd apart.
Snijd de broodjes doormidden en rooster ze nog kort op het kruim in de pan waarin zojuist de burgers zijn gebakken.
Smeer de onderkant van het broodje lichtjes in met mayonaise en leg er een blaadje sla op. Beleg met plakjes tomaat en komkommer en leg er de burger op.
Lepel een beetje tomatenketchup op de burger en dek af met het broodkapje.
Steek met een koekjessteker kleine rondjes uit het extra plakje cheddarkaas en leg als 2 ogen en een neus op het broodkapje.
Gebruik 2 plakjes olijf om de ogen nog extra te accentueren. Snijd een stukje van de kerstomaatjes en leg met de gesneden kant op het rondje kaas zodat een grote rode neus ontstaat.
Steek er tenslotte het gewei in. En genieten maar!
Friesland staat bekend om zijn prachtige natuur, rijke cultuur én culinaire diversiteit. Of u nu op zoek bent naar een verfijnde eetervaring of een g(...)
Groningen biedt naast prachtige natuur en historische steden ook een divers culinair aanbod. Of u nu kiest voor een verfijnde eetervaring of een gezel(...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.Ok