Maak dit keer geen zoete, maar heerlijke hartige scones voor de feestdagen. Combineer eventueel met een lekkere boterdip. Heerlijk voor bij de kerstbrunch!
Info
Ingrediënten
250 gram zelfrijzend bakmeel
2 theelepels bakpoeder
1 snufje zout
50 gram boter
150 gram oude kaas
75 milliliter melk op kamertemperatuur
1 ei
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom en voeg een snuf zout en de kaas toe.
Snijd de boter in kleine stukjes en kneed deze door het meel-mengsel.
Meng de melk met een ei en schenk dit vervolgens bij het mengsel. Let op: bewaar een klein laagje van het melkmengsel voor later.
Kneed het geheel tot een samenhangende bal.
Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 2,5 centimeter dik. Snijd de lap in 8 gelijke vierkantjes.
Neem een bakblik, leg er een stuk bakpapier op en plaats de scones erop.
Bestrijk de scones met het melkmengsel.
Bak de kaasscones in ongeveer 10 minuten mooi goudbruin. Haal ze uit de oven, laat afkoelen tot ze lauwwarm zijn
Na verloop van tijd kan het een uitdaging zijn om nieuwe mensen te leren kennen. Sociale netwerken kunnen veranderen, en soms is het lastig om nieuwe (...)
Het is herfst! Dit is het seizoen van warme truien, dampende mokken thee en knusse avonden bij de open haard. Het is ook het perfecte moment om uzelf (...)
De provincie Overijssel biedt tal van mogelijkheden voor culinaire ontdekkingen, of u nu kiest voor verfijnde gastronomie of liever budgetvriendelijk (...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.Ok