De traditionele Franse salade niçoise bevat vis, groente en ei. Laat u verassen door de Japanse variant op deze salade in de vorm van een poké bowl!
Info
Ingrediënten
200 gram poke bowl rijst (of bereid sushirijst)
200 gram sperzieboontjes
2 eieren
1/4 rode ui
3 eetlepels wasabimayonaise
1 blikje tonijn
1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
1 scheutje sesamolie
beetje sap van een limoen
snufje peper en zout
Bereiding
Maak de sperziebonen schoon en blancheer beetgaar in licht gezouten water. Giet af, spoel koud en laat uitlekken. Maak de boontjes lichtjes aan met sap en rasp van limoen, sesamolie, peper en zout.
Kook de eieren 5 minuten, laat schrikken en pel voorzichtig. Maak de rode ui schoon, snijd in dunne ringen en marineer 10 minuten in een beetje limoensap.
Laat de tonijn uitlekken en maak lichtjes aan met sesamolie, sap en rasp van limoen.
Schep de rijst in een kom en warm 45 seconden op in de magnetron.
Verdeel over 4 mooie kommen en dresseer er de boontjes, de tonijn, de uienringen en de gehalveerde eieren over. Bon appétit!
Tip: Serveert u de S’Mores voor uitsluitend volwassenen, vervang het appelsap dan eens door een lekkere scheut whisky of uw favoriete likeurtje.
Het nieuwe jaar begint vaak met een explosie van enthousiasme en goede voornemens. U hebt uw doelen voor 2025 al klaarliggen: fitter worden, gezonder (...)
Misschien heeft u er nog nooit van gehoord, maar op 13 januari was het 'Ruim je bureau op-dag'. Wellicht heeft of had u met uw tieners elke dag een 'r(...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.Ok