De traditionele Franse salade niçoise bevat vis, groente en ei. Laat u verassen door de Japanse variant op deze salade in de vorm van een poké bowl!
Info
Ingrediënten
200 gram poke bowl rijst (of bereid sushirijst)
200 gram sperzieboontjes
2 eieren
1/4 rode ui
3 eetlepels wasabimayonaise
1 blikje tonijn
1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
1 scheutje sesamolie
beetje sap van een limoen
snufje peper en zout
Bereiding
Maak de sperziebonen schoon en blancheer beetgaar in licht gezouten water. Giet af, spoel koud en laat uitlekken. Maak de boontjes lichtjes aan met sap en rasp van limoen, sesamolie, peper en zout.
Kook de eieren 5 minuten, laat schrikken en pel voorzichtig. Maak de rode ui schoon, snijd in dunne ringen en marineer 10 minuten in een beetje limoensap.
Laat de tonijn uitlekken en maak lichtjes aan met sesamolie, sap en rasp van limoen.
Schep de rijst in een kom en warm 45 seconden op in de magnetron.
Verdeel over 4 mooie kommen en dresseer er de boontjes, de tonijn, de uienringen en de gehalveerde eieren over. Bon appétit!
Tip: Serveert u de S’Mores voor uitsluitend volwassenen, vervang het appelsap dan eens door een lekkere scheut whisky of uw favoriete likeurtje.
De provincie Noord-Brabant staat bekend om haar gastvrijheid en culinaire tradities. Of u nu zin heeft in verfijnde gastronomie of liever budgetvriend(...)
Voor echte paella wordt vaak rijst gebruikt, maar in dit recept hebben wij gekozen voor parelcouscous. Een keer wat anders! Geen zorgen: deze pael(...)
De provincie Utrecht biedt talloze mogelijkheden voor culinaire ontdekkingen, of u nu houdt van verfijnde gastronomie of liever budgetvriendelijk uit (...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.Ok