Verruil de traditionele stamppot voor deze Indonesische variant! Bereid met Chinese kool en paksoi, maar ook rookworst!
Info
Ingrediënten
800 gram kruimige aardappels
Chinese kool (naar smaak toevoegen)
1 stuk paksoi
150 milliliter kokosmelk
1 lepel sambal badjak (optioneel)
1 rookworst
1 scheutje ketjap manis
2 eetlepels gebakken uitjes
een scheutje zonnebloemolie
een snufje versgemalen peper en zout
Bereiding
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
Zet de blokjes aardappel op in gezouten water en kook in ongeveer 20 minuten volledig gaar. Giet af en laat zeer goed uitwasemen.
Snijd ondertussen de Chinese kool ragfijn en snijd de paksoi grover.
Verwarm een scheutje zonnebloemolie en smoor er de kool en de paksoi in tot het zacht begint te worden. Breng op smaak met een lepel sambal en een snufje zout.
Verwarm de kokosmelk in een steelpan en voeg toe aan de uitgewasemde aardappels. Stamp tot een puree en schep er de gesmoorde groente doorheen. Maak het eventueel nog wat pittiger met een extra lepel sambal. Houd warm onder een deksel.
Snijd de rookworst in plakjes. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een bakpan en bak er de plakjes rookworst enkele minuten in. Blus af met een scheutje ketjap en laat lekker glaceren.
Dresseer de rookworst op de stamppot en bestrooi tenslotte met de gebakken uitjes.
De provincie Noord-Brabant staat bekend om haar gastvrijheid en culinaire tradities. Of u nu zin heeft in verfijnde gastronomie of liever budgetvriend(...)
Voor echte paella wordt vaak rijst gebruikt, maar in dit recept hebben wij gekozen voor parelcouscous. Een keer wat anders! Geen zorgen: deze pael(...)
De provincie Utrecht biedt talloze mogelijkheden voor culinaire ontdekkingen, of u nu houdt van verfijnde gastronomie of liever budgetvriendelijk uit (...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.Ok