Verruil de traditionele stamppot voor deze Indonesische variant! Bereid met Chinese kool en paksoi, maar ook rookworst!
Info
Ingrediënten
800 gram kruimige aardappels
Chinese kool (naar smaak toevoegen)
1 stuk paksoi
150 milliliter kokosmelk
1 lepel sambal badjak (optioneel)
1 rookworst
1 scheutje ketjap manis
2 eetlepels gebakken uitjes
een scheutje zonnebloemolie
een snufje versgemalen peper en zout
Bereiding
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
Zet de blokjes aardappel op in gezouten water en kook in ongeveer 20 minuten volledig gaar. Giet af en laat zeer goed uitwasemen.
Snijd ondertussen de Chinese kool ragfijn en snijd de paksoi grover.
Verwarm een scheutje zonnebloemolie en smoor er de kool en de paksoi in tot het zacht begint te worden. Breng op smaak met een lepel sambal en een snufje zout.
Verwarm de kokosmelk in een steelpan en voeg toe aan de uitgewasemde aardappels. Stamp tot een puree en schep er de gesmoorde groente doorheen. Maak het eventueel nog wat pittiger met een extra lepel sambal. Houd warm onder een deksel.
Snijd de rookworst in plakjes. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een bakpan en bak er de plakjes rookworst enkele minuten in. Blus af met een scheutje ketjap en laat lekker glaceren.
Dresseer de rookworst op de stamppot en bestrooi tenslotte met de gebakken uitjes.
Het nieuwe jaar begint vaak met een explosie van enthousiasme en goede voornemens. U hebt uw doelen voor 2025 al klaarliggen: fitter worden, gezonder (...)
Misschien heeft u er nog nooit van gehoord, maar op 13 januari was het 'Ruim je bureau op-dag'. Wellicht heeft of had u met uw tieners elke dag een 'r(...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.Ok