Vers uit de oven en klaar voor de herfst! Deze hutspotschotel zit vol met smaak.
Info
Ingrediënten
1 kilogram plus kruimige aardappelen biologisch
2 stuks plus uien biologisch
2 eetlepels olijfolie
500 gram winterpeen
300 gram plus boerentrots mager rundergehakt
2 eetlepels plus groene pesto
1 bol mozzarella in plakjes
1 theelepel oregano gedroogde
Bereiding
Kook de aardappelen met de uien en de winterpeen in ruim water met zout in 20 min. gaar.
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verhit de olie in een koekenpan. Bak het gehakt in 4 min. rul en lichtbruin. Schep de pesto erdoor en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de melk.
Giet de aardappelen met de ui en de winterpeen af. Stamp ze met de melk tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de helft van de hutspot in de ovenschaal en strijk glad. Verdeel het pestogehakt erover. Verdeel de rest van de hutspot over het gehakt. Verdeel de mozzarella erover en bestrooi met de oregano en zout en peper naar smaak.
Bak de hutspotschotel in de voorverwarmde oven in 20 min. lichtbruin.
Tip: liever zonder vlees? Vervang het gehakt door 400 g vegan vers gehakt of champignons in stukjes.
Het nieuwe jaar begint vaak met een explosie van enthousiasme en goede voornemens. U hebt uw doelen voor 2025 al klaarliggen: fitter worden, gezonder (...)
Misschien heeft u er nog nooit van gehoord, maar op 13 januari was het 'Ruim je bureau op-dag'. Wellicht heeft of had u met uw tieners elke dag een 'r(...)
Sommige plekken hebben iets bijzonders. Niet vanwege hun uiterlijk, maar door de herinneringen die u eraan koppelt. Misschien is het dat ene bankje in(...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.Ok