De Aziatische poké bowls worden steeds populairder. Probeer eens deze Hollandse variant met Hollandse sla en garnalen! Een poké bowl in een ander jasje!
Info
Ingrediënten
100 gram sushirijst
1.5 eetlepel sushi-azijn
1/4 komkommer
Een halve winterwortel
1/4 mango
1/4 Hollandse kropsla
100 gram Hollandse garnalen
2 eetlepels cocktailsaus
0.5 theelepel geroosterd sesamzaad
Een halve limoen
Snufje peper en zout
Bereiding
Kook de sushirijst volgens de instructies op de verpakking, giet af en laat uitwasemen. Maak aan met de sushi-azijn.
Schaaf ondertussen mooie linten van de komkommer en marineer lichtjes met limoensap en -rasp, peper en zout.
Rasp de winterwortel en marineer lichtjes met limoensap en -rasp, peper en zout.
Maak de Hollandse garnaatjes aan met een beetje van de cocktailsaus.
Pluk de mooiste blaadjes van de kropsla.-Schil de mango en snijd in dunne reepjes.
Schep de aangemaakte rijst in vier kommen en verdeel er harmonieus de gemarineerde groente, de garnaaltjes, de mango en de kropsla overheen.
Garneer de bowl met de gebakken uitjes en het sesamzaad en trek er streepjes van de rest van de cocktailsaus overheen. Eet smakelijk!
Als u op zoek bent naar een rustige zomervakantie weg van de drukte en toeristische hotspots, zijn er tal van verborgen pareltjes die u kunnen bieden (...)
Deze vegetarische pasta met courgette wordt uw nieuwe lievelingsrecept. Het gerecht is niet alleen eenvoudig te maken, maar ook heerlijk en voedzaam. (...)