Hoe leuk en vooral lekker zijn deze hasselback potatoes van de barbecue? Met bacon en mozzarella is dit recept zeker een upgrade van de klassieke gebakken aardappelen.
Info
Ingrediënten
4 middelgrote vastkokende aardappels
0.5 eetlepel cajunkruiden
3 plakjes streaky bacon
37.5 gram geraspte mozzerella
0.5 eetlepel fijngesneden peterselie
1 eetlepel barbecuesaus
1 scheutje olijfolie
1 snufje versgemalen peper en zout
Bereiding
Verwarm de barbecue voor op ongeveer 165 graden en zorg ervoor dat er aan 1 kant geen kooltjes liggen.
Leg een aardappel neer op de snijplank en leg er een sateprikker voor en achter.
Snijd de aardappel in dunne plankjes, door de prikkers zul je ze net niet helemaal doorgesneden worden. Snijd zo alle 4 de aardappels en leg ze in een vuurvaste schaal.
Besprenkel rijkelijk met de olijfolie en strooi er de cajunkruiden overheen. Kruid nog extra met een snufje zout.
Plaats in de barbecue en laat ongeveer 75 minuten zachtjes garen. Lepel er af en toe nog wat van de olijfolie met de kruiden overheen, zodat dit goed tussen de openingen komt.
Test met een mesje of een vork of de aardappels gaar zijn.
Neem uit de barbecue en verkruimel de streaky bacon in de openingen. Bestrooi met de geraspte kaas en plaats nog 10 minuten terug in de barbecue.
Neem uit de barbecue en lepel er de barbecuesaus overheen. Bestrooi met de peterselie. Geniet ervan!
Na verloop van tijd kan het een uitdaging zijn om nieuwe mensen te leren kennen. Sociale netwerken kunnen veranderen, en soms is het lastig om nieuwe (...)
Het is herfst! Dit is het seizoen van warme truien, dampende mokken thee en knusse avonden bij de open haard. Het is ook het perfecte moment om uzelf (...)
De provincie Overijssel biedt tal van mogelijkheden voor culinaire ontdekkingen, of u nu kiest voor verfijnde gastronomie of liever budgetvriendelijk (...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.Ok