Deze vegetarische pasta met courgette wordt uw nieuwe lievelingsrecept. Het gerecht is niet alleen eenvoudig te maken, maar ook heerlijk en voedzaam. Door het gebruik van amandelen krijgt deze pasta een unieke twist die het onderscheidt van andere pastagerechten.
Info
Ingrediënten
0.75 grote courgette of 1.5 kleine courgettes
olijfolie (naar smaak toevoegen)
Voor de pasta:
337.5 gram bloem en bloem (naar smaak toevoegen) om te bestuiven
Voor de pesto:
3 tomaten
30 gram blanke amandelen
1.5 teentjes knoflook
37.5 gram pecorinokaas geraspt en pecorinokaas (naar smaak toevoegen) om te garneren
37.5 gram basilicumblaadjes
2.25 eetlepels peterselie
112.5 milliliter olijfolie extra vergine
Bereiding
Voeg aan de bloem voor de pasta 200 ml lauwwarm water en een snuf zout toe. Meng goed tot een grof kruimelig deeg. Leg dit op een met bloem bestoven werkvlak. Kneed het tot een stevig elastisch deeg. Voeg als het te plakkerig is een beetje bloem toe en als het te droog is een klein beetje water. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 15 minuten op kamertemperatuur rusten.
Kruis voor de pesto de tomaten in en leg ze 40 seconden in kokend water. Haal ze met een schuimspaan uit de pan, laat ze iets afkoelen en ontvel ze. Snijd ze, zonder zaadjes, in kleine blokjes en zet apart.
Hak de amandelen met de knoflook grof in de keukenmachine of met de staafmixer. Voeg de pecorino, basilicum, 2 eetlepels peterselie en beetje bij beetje olijfolie toe. Voeg eventueel een scheutje koud water toe om de saus dunner te maken. Doe deze pesto in een kom en roer de tomatenblokjes erdoor.
Verdeel het pastadeeg in dikke plakken. Rol deze uit tot een rol zo dun als een potlood. Bestuif met een beetje bloem. Snijd de rol in stukjes van 2 cm. Rol ze tussen je handen uit in ovale kussentjes. Duw in één kant een kuiltje en druk met een vork geribbelde streepjes aan de andere kant.
Bak de courgetteplakjes 4-5 minuten in een beetje olijfolie. Kook de gnocchetti in 1 minuut beetgaar in ruim kokend water met zout. Giet ze af en roer de pesto erdoor. Garneer met de rest van de peterselie. Serveer met de courgette en bestrooi met extra pecorino.
Vervang in dit recept de pecorino door Parmezaanse kaas of harde geitenkaas.
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
De provincie Noord-Brabant staat bekend om haar gastvrijheid en culinaire tradities. Of u nu zin heeft in verfijnde gastronomie of liever budgetvriend(...)
Voor echte paella wordt vaak rijst gebruikt, maar in dit recept hebben wij gekozen voor parelcouscous. Een keer wat anders! Geen zorgen: deze pael(...)
De provincie Utrecht biedt talloze mogelijkheden voor culinaire ontdekkingen, of u nu houdt van verfijnde gastronomie of liever budgetvriendelijk uit (...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.Ok