Gevulde varkenshaas met paddenstoelen en brie, geserveerd op een salade van spruitjes
Gevulde varkenshaas met paddenstoelen en brie, geserveerd op een salade van spruitjes
Publicatiedatum: 8 december 2024
Met Kerst is het tijd voor een onvergetelijk diner. Probeer deze gevulde varkenshaas met paddenstoelen en romige brie: gegarandeerd genieten!
Info
Ingrediënten
2 stuks varkenshaas Culinair
350 gram gemengde paddenstoelen
150 gram roombrie
6 plakjes rauwe ham
600 gram spruitjes
4 takjes tijm
1 zakje veldsla
5 eetlepels honing
1 scheutje oljfolie
1 citroen
1 snufje peper en zout
3 eetlepels pecannoten (grofgehakt)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Snijd ⅓ van de paddenstoelen zo fijn mogelijk en bak in een scheutje olie tot het vocht geheel verdampt is en het begint te kleuren. Kruid met zout en peper en houd apart.
Leg de varkenshaas op de de snijplank en snijd met een scherp mes in de lengte bijna helemaal door, maar zorg dat het onderaan nog heel blijft. Vouw het vlees open en snijd in de lengte nog iets in, zodat het helemaal open komt te liggen.
Kruid het vlees aan de binnenkant met zout en peper en verdeel er de paddenstoelen over. Snijd de roombrie in plakjes en leg op de paddenstoelen.
Vouw de varkenshaas zoveel mogelijk terug in de originele vorm.
Leg 2 x 3 plakjes rauwe ham half over elkaar en leg er de varkenshaas op. Rol de varkenshaas strak in de rauwe ham.
Verwarm een scheutje olie in een ovenvaste anti-aanbakpan en bak de varkenshaas rondom mooi bruin. Voeg 2 eetlepels honing toe en blijf het vlees nu draaien zodat er een mooi glimmend laagje ontstaat. Plaats de pan in de voorverwarmde oven en laat nog ongeveer 10-15 doorgaren.
Maak de spruitjes schoon en snijd doormidden. Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime hapjespan en fruit er de spruitjes zachtjes in gedurende ongeveer 10 minuten zodat ze beetgaar worden.
Snijd of scheur ondertussen de rest van de paddenstoelen.
Zet het vuur hoger en voeg de paddenstoelen met de geriste tijm toe aan de spruitjes. Bak mooi bruin en kruid met zout en peper. Voeg 2 lepels honing toe en laat kort karameliseren.
Verdeel de spruitjes en paddenstoelen over een schaal.
Snijd de varkenshaas in mooie plakken en en dresseer op de spruitjes.
Zet de pan waarin het vlees is gebraden terug op het vuur. Rasp er de citroenschil bij en voeg het citroensap toe. Schep er nog 1 lepeltje honing en een lepeltje olijfolie bij en laat kort pruttelen. Voeg er de gehakte pecannoten aan toe en schep om.
Verdeel de veldsla over en tussen de spruitjes en de varkenshaas en lepel er als laatste rijkelijk de warme dressing met pecannoten overheen.
Het nieuwe jaar begint vaak met een explosie van enthousiasme en goede voornemens. U hebt uw doelen voor 2025 al klaarliggen: fitter worden, gezonder (...)
Misschien heeft u er nog nooit van gehoord, maar op 13 januari was het 'Ruim je bureau op-dag'. Wellicht heeft of had u met uw tieners elke dag een 'r(...)
Sommige plekken hebben iets bijzonders. Niet vanwege hun uiterlijk, maar door de herinneringen die u eraan koppelt. Misschien is het dat ene bankje in(...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.Ok