Het tijd voor een overheerlijk kerstdiner! Probeer deze gevulde varkenshaas met paddenstoelen en romige brie: gegarandeerd genieten!
Info
Ingrediënten
2 stuks varkenshaas Culinair
350 gram gemengde paddenstoelen
150 gram roombrie
6 plakjes rauwe ham
600 gram spruitjes
4 takjes tijm
3 eetlepels pecannoten (grof gehakt)
1 zakje veldsla
5 eetlepels honing
1 scheutje olijfolie
1 citroen
1 snufje peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Snijd ⅓ van de paddenstoelen zo fijn mogelijk en bak in een scheutje olie tot het vocht geheel verdampt is en het begint te kleuren. Kruid met zout en peper en houd apart.
Leg de varkenshaas op de de snijplank en snijd met een scherp mes in de lengte bijna helemaal door, maar zorg dat het onderaan nog heel blijft. Vouw het vlees open en snijd in de lengte nog iets in, zodat het helemaal open komt te liggen.
Kruid het vlees aan de binnenkant met zout en peper en verdeel er de paddenstoelen over. Snijd de roombrie in plakjes en leg op de paddenstoelen.
Vouw de varkenshaas zoveel mogelijk terug in de originele vorm.
Leg 2 x 3 plakjes rauwe ham half over elkaar en leg er de varkenshaas op. Rol de varkenshaas strak in de rauwe ham.
Verwarm een scheutje olie in een ovenvaste anti-aanbakpan en bak de varkenshaas rondom mooi bruin. Voeg 2 eetlepels honing toe en blijf het vlees nu draaien zodat er een mooi glimmend laagje ontstaat. Plaats de pan in de voorverwarmde oven en laat nog ongeveer 10-15 doorgaren.
Maak de spruitjes schoon en snijd doormidden. Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime hapjespan en fruit er de spruitjes zachtjes in gedurende ongeveer 10 minuten zodat ze beetgaar worden.
Snijd of scheur ondertussen de rest van de paddenstoelen.
Zet het vuur hoger en voeg de paddenstoelen met de geriste tijm toe aan de spruitjes. Bak mooi bruin en kruid met zout en peper. Voeg 2 lepels honing toe en laat kort karameliseren.
Verdeel de spruitjes en paddenstoelen over een schaal.
Snijd de varkenshaas in mooie plakken en en dresseer op de spruitjes.
Zet de pan waarin het vlees is gebraden terug op het vuur. Rasp er de citroenschil bij en voeg het citroensap toe. Schep er nog 1 lepeltje honing en een lepeltje olijfolie bij en laat kort pruttelen. Voeg er de gehakte pecannoten aan toe en schep om.
Verdeel de veldsla over en tussen de spruitjes en de varkenshaas en lepel er als laatste rijkelijk de warme dressing met pecannoten overheen.
De provincie Noord-Brabant staat bekend om haar gastvrijheid en culinaire tradities. Of u nu zin heeft in verfijnde gastronomie of liever budgetvriend(...)
Voor echte paella wordt vaak rijst gebruikt, maar in dit recept hebben wij gekozen voor parelcouscous. Een keer wat anders! Geen zorgen: deze pael(...)
De provincie Utrecht biedt talloze mogelijkheden voor culinaire ontdekkingen, of u nu houdt van verfijnde gastronomie of liever budgetvriendelijk uit (...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.Ok