Gevulde puntpaprika’s met snoeptomaatjes en ricotta
Publicatiedatum: 14 juni 2023
Geniet van dit zomerse vegetarische recept voor gevulde puntpaprika’s met snoeptomaatjes en ricotta. Met 5 ingrediënten heeft u alles in huis om dit gerecht te maken.
Info
Ingrediënten
2 rode puntpaprika’s
125 gram snoeptomaatjes
100 gram ricotta
½ eetlepel gerookt paprikapoeder
½ bosje verse basilicum
Overige ingrediënten
1 scheutje olijfolie
1 snufje peper en zout
Bereiding
Snijd de puntpaprika’s doormidden en verwijder de zaadlijst. Snijd de helft van de paprika’s in kleine blokjes en snijd de snoeptomaatjes door.
Rooster in een bakpan in een lekkere scheut olijfolie de stukjes paprika met de tomaatjes. Voeg ⅔ van het gerookte paprikapoeder toe en kruid met zout en peper.
Besprenkel de gehalveerde paprika’s met olijfolie en bestrooi met het gerookte paprikapoeder.
Verwarm een bakpan tot deze goed heet is en rooster de paprika aan beide kanten.
Snijd ⅔ van de basilicum fijn en meng met de ricotta. Voeg de geroosterde paprika en de tomaatjes toe, samen met het stoofvocht.
Verwarm de oven voor op 180 graden met de grillstand aan. Leg de puntpaprika’s in een ovenschaal en vul ze met het ricottamengsel. Plaats in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 10 minuten roosteren.
Leg de gevulde puntpaprika’s op een schaal en garneer met basilicumtopjes. Geniet ervan!
Na verloop van tijd kan het een uitdaging zijn om nieuwe mensen te leren kennen. Sociale netwerken kunnen veranderen, en soms is het lastig om nieuwe (...)
Het is herfst! Dit is het seizoen van warme truien, dampende mokken thee en knusse avonden bij de open haard. Het is ook het perfecte moment om uzelf (...)
De provincie Overijssel biedt tal van mogelijkheden voor culinaire ontdekkingen, of u nu kiest voor verfijnde gastronomie of liever budgetvriendelijk (...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.Ok