Gevulde pofaardappel (met gegrilde zalmvlokken en mangosalsa!)
Gevulde pofaardappel (met gegrilde zalmvlokken en mangosalsa!)
Publicatiedatum: 13 juli 2025
Op zoek naar een verrassend en licht hoofdgerecht voor een zomerse zondag? Deze gevulde pofaardappel met gegrilde zalmvlokken en mangosalsa is precies wat u nodig heeft. De combinatie van romige aardappel, zachtgegrilde zalm en een frisse, licht pittige mangosalsa zorgt voor een zonnige maaltijd die perfect past bij warm weer. U kunt dit gerecht eenvoudig bereiden op de barbecue of snel klaarmaken in de magnetron – ideaal voor een ontspannen zomerdag. Serveer het tijdens een gezellige barbecue of als smaakvol hoofdgerecht in de tuin.
Verwijder de zaadlijst van de rode peper en hak het vruchtvlees fijn. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de rode peper met de mango, sjalot, 2 tl limoenrasp en 1 el limoensap. Hak 1 takje peterselie fijn, voeg toe en breng op smaak met zout en peper.
Bereid de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de knoflooksaus met de yoghurt. Steek de barbecue aan of verhit de grillpan voor.
Bestrijk de zalmfilet met de olie en breng op smaak met zout en peper. Gril de zalmfilet op de hete barbecue, of in de grillpan, in 2-3 min. per kant lichtbruin en vanbinnen net gaar. Verdeel de zalmfilet in mooie vlokken.
Snijd de aardappelen over de lengte in en duw ze iets open. Verdeel de yoghurtsaus, zalmvlokken en mangosalsa over de aardappelen. Hak het laatste takje peterselie grof en garneer de aardappelen ermee.
Tip voor wie alleen eet
Kook dit zomerse gerecht gerust voor uzelf en maak er een bijzonder moment van. Dek de tafel mooi, zet uw favoriete muziek op of ga buiten in de zon zitten met een goed boek. Of maak een extra portie en verras een buur, vriend of familielid met wie u al even geen contact had – zo wordt koken niet alleen een plezierige bezigheid, maar ook een fijne manier om verbinding te maken. Zelfs een klein gebaar kan de dag van iemand anders opvrolijken – en die van uzelf ook!
Het zachte schijnsel van kaarsen en misschien een warme open haard of een heerlijk warm dekentje nodigen uit tot momenten van stilte, rust en bezinnin(...)
Wilt u een broodje pulled chicken maken? Deze smaakvolle broodjes met verse pulled chicken, ketjap en witte koolsalade zijn een ware traktatie. Heerli(...)
Wist u dat stoofperen niet alleen lekker zijn bij vleesgerechten, maar ook uitstekend te combineren zijn met een kaasplank? Probeer ze eens bij een st(...)
Weet u nog dat gevoel dat een boek u compleet kon meeslepen? Dat u de bladzijdes niet wilde omdraaien omdat u bang was dat het zou eindigen, maar tege(...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.