Maak eens gevulde paprika’s uit de oven! Gebruik een restje rijst of risotto van gisteren en u heeft in een handomdraai een makkelijk ovenrecept op tafel staan.
Info
Ingrediënten
1 eetlepel olijfolie
1 ui gesnipperd
150 gram risottorijst
300 milliliter groentebouillon heet
0.5 eetlepel Italiaanse kruiden
3 zongedroogde tomaatjes fijngesneden
0.5 theelepel citroenrasp
2 rode puntpaprika’s
1 bol mozzarella
0.25 bosje peterselie fijngehakt
Bereiding
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui minimaal 5 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak kort mee. Voeg al roerend in circa 20 minuten beetje bij beetje de bouillon toe, tot de rijst beetgaar is. Voeg pas meer bouillon toe als de rijst de vorige portie bijna heeft opgenomen en blijf voortdurend over de bodem roeren.
Verwarm de oven voor op 220°C. Schakel de warmtebron uit en roer de Italiaanse kruiden, tomaatjes en citroenrasp door de rijst.
Snijd de paprika’s in de lengte door en verwijder de zaadjes. Leg ze met de bolle kant naast elkaar in de ovenschaal en verdeel de risotto erover. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de risotto.
Bak de paprika’s circa 15 minuten in het midden van de oven. Bestrooi voor het serveren met de peterselie en maal nog wat peper erover.
TIP! In dit recept voor gevulde puntpaprika’s met gekruide risotto kun je de puntpaprika’s vervangen door rode, groene of gele paprika’s. Bak ze dan minimaal 15 minuten voordat je ze vult.
TIP! De mozzarella in deze gevulde puntpaprika’s met gekruide risotto kan goed vervangen worden door een andere kaas die goed smelt, zoals brie of zachte geitenkaas.
Het nieuwe jaar begint vaak met een explosie van enthousiasme en goede voornemens. U hebt uw doelen voor 2025 al klaarliggen: fitter worden, gezonder (...)
Misschien heeft u er nog nooit van gehoord, maar op 13 januari was het 'Ruim je bureau op-dag'. Wellicht heeft of had u met uw tieners elke dag een 'r(...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.Ok