Deze geroosterde pittige kip met polenta biedt een perfecte combinatie van pittige smaken en romige zachtheid. De chilivlokken geven de kip een heerlijke kick, terwijl de polenta en gebakken paddenstoelen zorgen voor een rijke, troostende maaltijd. Een en smaakvol gerecht om van te genieten!
Info
Ingrediënten
- 2 citroenen schoongeboend
- 4 kippenpoten
- 1.5 theelepels chilivlokken
- 1 eetlepel oregano gedroogd
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 groene paprika’s in repen
- 4 trostomaten in parten
- 1 ui in dunne partjes
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 citroen gehalveerd
- 1 liter kippenbouillon
- 200 gram polenta maïsgries
- 50 gram roomboter
- 75 gram Parmezaanse kaas geraspt
- 400 gram gemengde paddenstoelen in stukken, schoongeveegd
- 1 eetlepel platte peterselie fijngesneden