Op zoek naar een kleurrijk en smaakvol bijgerecht voor de barbecue of picknick? Deze gegrilde maïssalade met aioli is precies wat u nodig hebt! De gegrilde maïskorrels zorgen voor een lichtzoete en rokerige smaak, terwijl de frisse komkommer, knapperige selderij en romige aioli-limoendressing de salade helemaal afmaken. Makkelijk te bereiden op de barbecue of in een grillpan en perfect te combineren met gegrild vlees of kip. Zo zet u in 30 minuten een verrassend bijgerecht op tafel dat iedereen zal waarderen!
Halveer intussen de komkommer en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd in partjes en meng in een ruime kom met de sla en selderij. Houd 2 el aioli apart en meng de rest met het paprikapoeder, limoenrasp en -sap en 1-2 el water tot een dressing.
Steek de barbecue aan. Bestrijk de maïskolven rondom met de rest van de aioli en gril 10 min. op het rooster. Keer regelmatig.
Zet de kolven rechtop op een snijplank en snijd met een scherp mes de korrels van de kolven. Schep de maïs met de dressing door de salade. Breng op smaak met zout en/of peper.
Lekker met extra limoen, geroosterde kip of karbonade.
U kunt de maïskolven ook in een grillpan bereiden.
Veel mensen dromen ervan: van hun hobby hun beroep maken. Iets doen wat plezier brengt, maar ook erkenning of zelfs een inkomen oplevert. Rondkomen va(...)
De herfst is het seizoen van warme kleuren, knisperende bladeren én heerlijke paddenstoelen. Deze romige risotto brengt al die herfstige smaken samen(...)
De Veluwe heeft iets magisch. De tijd lijkt er altijd stil te staan en achter elke kronkelende boom lijkt een verrassend pad toch een hele andere rich(...)
Het zachte schijnsel van kaarsen en misschien een warme open haard of een heerlijk warm dekentje nodigen uit tot momenten van stilte, rust en bezinnin(...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.