Uit de Limburgse keuken: Duvelkesvleisj. Dit is mals gestoofde kip in een zoet-zure saus, heerlijk geserveerd met rijst en taugé.
Info
Ingrediënten
500 gram kipdijfilet
1 witte ui
2 teentjes knoflook
250 gram witte champignons
100 gram tomatenketchup
75 gram ketjap manis
1 scheutje azijn
1 sambal oelek
100 gram pindakaas
125 gram taugé
300 gram zilvervliesrijst
1 scheutje zonnebloemolie
1 snufje zout
1 handje geroosterde pinda’s (optioneel)
Bereiding
Snijd de kipdijfilet in stukjes en schep in een kom. Snipper de ui grof en hak de knoflook fijn. Voeg toe aan de kipfilet.
Voeg de tomatenketchup, de ketjap en een lekkere scheut azijn toe. Voeg er naar smaak sambal oelek aan toe. Houd je van pittig, gebruik dan 2-3 eetlepels. Wil je het minder pittig, dan is 1 eetlepel voldoende.
Roer goed door elkaar en laat minimaal een uur marineren, als je de tijd hebt, is het nog beter om het een nachtje te marineren.
Snijd ondertussen de champignons in vieren.
Verwarm een druppeltje zonnebloemolie in een hapjespan en bak er de champignons in aan. Voeg de kipfilet met de marinade toe. Laat ongeveer 8 minuten smoren en voeg dan de pindakaas en een flinke scheut water toe. Breng tegen de kook en dek af met een deksel. Laat ongeveer 20 minuten zachtjes smoren.
Kook de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking, giet af en laat goed uitwasemen.
Voeg de taugé toe aan het duvelkesvleisj en breng eventueel nog op smaak met een snufje zout en wat sambal als je het pittiger wilt hebben.Serveer met de zilvervliesrijst en bestrooi eventueel nog met gehakte pinda’s.
Als u op zoek bent naar een rustige zomervakantie weg van de drukte en toeristische hotspots, zijn er tal van verborgen pareltjes die u kunnen bieden (...)
Deze vegetarische pasta met courgette wordt uw nieuwe lievelingsrecept. Het gerecht is niet alleen eenvoudig te maken, maar ook heerlijk en voedzaam. (...)