Dit frisse, koele courgettesoepje met yoghurt is de perfecte start van een heerlijk diner, of een smakelijke optie voor de lunch. De romige combinatie van courgette en yoghurt zorgt voor een zachte, verfrissende smaak die vooral op warme dagen ideaal is. U zet dit eenvoudige gerecht snel op tafel en geniet van een gezonde, lichte maaltijd of voorgerecht waar u zeker indruk mee maakt.
Info
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
1 ui gesnipperd
2 teentjes knoflook fijngesneden
1 courgette in blokjes
500 milliliter groentebouillon
3 takjes dille
3 eetlepels Griekse yoghurt
Bereiding
Verhit in een soeppan de olie. Fruit de ui en knoflook 1 min. Schep de courgette erdoor en bak 2 min, zonder te kleuren.
Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook de courgette in 10 min gaar.
Zet de warmtebron uit en pureer met de staafmixer de soep met de dille. Laat de soep afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg de chiliflakes en de ansjovis toe. Laat fruiten tot de de ansjovis is opgelost.
Roer de yoghurt door de soep en breng op smaak met zout en peper. Zet de soep minimaal 2 uur in de koelkast.
Schenk de soep in kleine glaasjes en bestrooi naar wens met wat extra grofgesneden dille.
De provincie Noord-Brabant staat bekend om haar gastvrijheid en culinaire tradities. Of u nu zin heeft in verfijnde gastronomie of liever budgetvriend(...)
Voor echte paella wordt vaak rijst gebruikt, maar in dit recept hebben wij gekozen voor parelcouscous. Een keer wat anders! Geen zorgen: deze pael(...)
De provincie Utrecht biedt talloze mogelijkheden voor culinaire ontdekkingen, of u nu houdt van verfijnde gastronomie of liever budgetvriendelijk uit (...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.Ok