Dit frisse, koele courgettesoepje met yoghurt is de perfecte start van een heerlijk diner, of een smakelijke optie voor de lunch. De romige combinatie van courgette en yoghurt zorgt voor een zachte, verfrissende smaak die vooral op warme dagen ideaal is. U zet dit eenvoudige gerecht snel op tafel en geniet van een gezonde, lichte maaltijd of voorgerecht waar u zeker indruk mee maakt.
Info
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
1 ui gesnipperd
2 teentjes knoflook fijngesneden
1 courgette in blokjes
500 milliliter groentebouillon
3 takjes dille
3 eetlepels Griekse yoghurt
Bereiding
Verhit in een soeppan de olie. Fruit de ui en knoflook 1 min. Schep de courgette erdoor en bak 2 min, zonder te kleuren.
Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook de courgette in 10 min gaar.
Zet de warmtebron uit en pureer met de staafmixer de soep met de dille. Laat de soep afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg de chiliflakes en de ansjovis toe. Laat fruiten tot de de ansjovis is opgelost.
Roer de yoghurt door de soep en breng op smaak met zout en peper. Zet de soep minimaal 2 uur in de koelkast.
Schenk de soep in kleine glaasjes en bestrooi naar wens met wat extra grofgesneden dille.
Het nieuwe jaar begint vaak met een explosie van enthousiasme en goede voornemens. U hebt uw doelen voor 2025 al klaarliggen: fitter worden, gezonder (...)
Misschien heeft u er nog nooit van gehoord, maar op 13 januari was het 'Ruim je bureau op-dag'. Wellicht heeft of had u met uw tieners elke dag een 'r(...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.Ok