Wilt u een broodje pulled chicken maken? Deze smaakvolle broodjes met verse pulled chicken, ketjap en witte koolsalade zijn een ware traktatie. Heerlijk recept voor een uitgebreide lunch of als avondmaaltijd.
Info
Ingrediënten
Voor de coleslaw:
150 gram witte kool fijngesneden
0.5 zakje wortel julienne
Voor de pulled chicken:
250 gram kipfilet
2 witte bakkersbollen
Bereiding
Meng voor de koolsla de kool met de wortel.
Roer een dressing van de overige ingrediënten en breng op smaak met zout en peper.
Schep de dressing door de groenten, voeg eventueel het karwijzaad toe en laat staan tot gebruik.
Laat de hele kipfilets in een pan kokend water met het bouillonblokje 20 minuten koken. Haal de filets uit het water, laat afkoelen en pluk ze uit elkaar tot ‘pulled chicken’.
Meng ondertussen in een kom de ketchup, ketjap, sambal, bruine suiker, citroensap, azijn en pindakaas tot een saus.
Verhit in een grote koeken- of hapjespan 2 el boter en fruit hierin de ui en knoflook. Doe er nog 1 el boter bij en voeg vervolgens de pulled chicken toe.
Bak de kip op middelhoog tot hoog vuur tot hij bruin begint te worden (af en toe een beetje boter erbij), blijf goed roeren. Doe zodra de kip bruin wordt de saus erbij en laat op laag tot middelhoog vuur sudderen tot alles een geheel wordt. Roer regelmatig door.
Serveer de pulled chicken op een wit broodje met een portie coleslaw ernaast.
Friesland staat bekend om zijn prachtige natuur, rijke cultuur én culinaire diversiteit. Of u nu op zoek bent naar een verfijnde eetervaring of een g(...)
Groningen biedt naast prachtige natuur en historische steden ook een divers culinair aanbod. Of u nu kiest voor een verfijnde eetervaring of een gezel(...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.Ok