Ook als vegetariër kunt u met het barbecueën er gewoon een feestje van maken! Probeer eens deze bloemkoolsteaks van de barbecue met feta, een heerlijk gerecht waar u niet veel voor nodig hebt.
Info
Ingrediënten
1/4 middelgrote bloemkool
1/2 teentje knoflook
1/4 eetlepel ras el hanout
1 takje verse koriander
25 gram fetakaas
1/8 limoen (sap en rasp)
1/2 eetlepel granaatappelpitjes
1 klein scheutje olijfolie
1 klein snufje peper en zout
Bereiding
Verwarm de barbecue voor op ongeveer 170 graden en zorg dat er aan 1 kant van de barbecue geen kooltjes liggen zodat je hier indirect kunt grillen.
Snijd het loof van de barbecue en snijd de bloemkool in de lengte in 4-6 niet te dikke plakken.
Besprenkel rijkelijk met olijfolie. Hak de knoflook fijn en wrijf de bloemkoolsteaks aan beide kanten in met de knoflook, de ras el hanout, peper en zout.
Leg de steaks op het rooster boven de kooltjes en rooster aan beide kanten.
Schuif naar de indirecte zone en laat nog ongeveer 15 minuten verder garen.
Snijd ondertussen de koriander fijn en verkruimel de fetakaas.
Neem de bloemkoolsteaks van de barbecue en leg op een schaal. Bestrooi met de granaatappelpitjes, de fetakaas en de koriander. Rasp er de limoen overheen en besprenkel met het sap.
Gaat u binnenkort uw tuin klaarmaken voor de herfst? Of u nu een doorgewinterde tuinier bent of voor het eerst uw tuin voorbereidt op de winter, een g(...)
Er is niets mooier dan tijd doorbrengen met uw familie. Of u nu een dagje uit plant met kinderen, kleinkinderen, of gewoon gezellig met familieleden v(...)
Als u op zoek bent naar een manier om uw dagelijks leven te verrijken zonder de noodzaak van uitgebreide reizen of grote uitgaven, kunnen micro-avontu(...)